Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 974 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 11,61 g |
Vláknina | 4,66 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 13,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Směs z čočky velkozrnné, čočky červené a bílé fazole nasypeme na sítko a propláchneme vodou, vsypeme do hrnce.
Krok 2: Přidáme 2,5 l vody a necháme stát cca 3 hodiny. Pak vše dáme vařit a k luštěninám.
Krok 3: Pak přidáme půlku kapustu na kousky pokrájenou, /může být i brokolice na růžičky/ a vše povaříme ještě do měkka.
Krok 4: Pak přidáme 2 stroužky česneku, pepř a bylinky. Polévku solíme raději až ke konci.
Krok 5: Do polévky můžeme pak zamíchat i malinké nočky z vajec a mouky.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Moje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Nejnovější recepty
Čalamáda
Přidáno před 16 minutami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 17 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno před 23 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno 12. 9. 2025 14:11:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 18 minutami
Štrúdl z pomazánkového másla
Picik před 54 minutami
Cuketové Míša řezy
Beruna před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Ilack před 1 hodinou
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Bertas před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Ellen1 před 3 hodinami
Koprová omáčka
albatevi před 3 hodinami
Brambory zapečené s nivou a porkem
bohdana před 4 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka našich babiček,
polevky nasich babicek,
polévky od babičky,
recepty nasich babicek,
polevka z červené čočky podle polreicha,
vaření recepty našich babiček,
polévka našich babiček,
chlebová polévka našich babiček,
recepty od našich babiček,
bylinky a recepty našich babiček,
recepty naší babičky,
polévka dle našich babiček,
brokolicova polévka od babičky,
polévky recepty,
polevky podle nasi babičky,
recepty od naší babičky,
gulášová polévka od babičky,
čočka recept babička,
recepty našich babiček-polevky,
fazolová polévka naší babičky
Suroviny:
čočka červená,
čočka,
fazole bílé,
kapusta,
vejce,
mouka hrubá,
sůl,
pepř,
bylinky,
česnek
Komentáře (17)
Eliza: mas pravdu, ja ji nejim právě proto, že jednak jsem ji mela jako mala porad a pak taky a nee, i jak pises, ale manžel si ji přál, byla pro nej
Problém je třeba v tom, že každý rád jinak měkké luštěniny, my neradi fakt rozvařený na kaši, takže asi tak, každý si musí najít svou dobu a čas. Ale červená čočka má fakt nejkratší dobu
Ber to prosím, jako doplněk, ne negativní kritiku