Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

2. 10. 2011 19:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 233 kJ / 1 012 kcal
Bílkoviny81,94 g
Tuky73,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 3,10 g
Sůl5,90 g
Sacharidy6,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle pořadu S Italem v kuchyni.

Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

3. 10. 2011 23:08

Ladi, tak to musel být otřesný zážitek... Doufám, že si spravíš chuť tímto receptem...;-):-)

spagetka spagetka

3. 10. 2011 10:39

S tímhle receptem, mám také zkušenost v jedné zdejší hospůdce, kam teda již nejdu - nejenže ty to špagety byly pod názvem carbonara přelité kečupem :-O:-O, to bych sice s kritikou kuchaře třeba i snědla (měla jsem hlad), ale slovo skus nebylo zřejmě ve slovníku šéfkuchaře, protože to prostě byla ulepená špagetová koule v kečupu:-//. Takže jsem se šla najíst jinam a tuto hospodu vypustila, pokud tam bude stejný personál....
Jinak Eli, samozřejmě :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Klariska Klariska

3. 10. 2011 10:31

Neznám lepší špagety a hrozně mě rozčiluje, jak do nich všude cpou smetanu. Díky za osvětu, Emanueli, Elizo :yes::-K.

marcik marcik

3. 10. 2011 07:58

:yes::-K:-)

Eliza Eliza

2. 10. 2011 22:18

Bahulo a Senky - moc děkuji. Je to bašta, kolikrát člověka napadne...co si víc přát...:-K

Eliza Eliza

2. 10. 2011 22:02

chocolate: No, ne že bych o tom někdy nesnila, ale nemám na to peníze ani odvahu... Já už jsem si sestavila tolik meníček, v duchu jsem otvírala toustový, polévkový, palačinkový, steakový bar...atd.. Jsem ve věku, kdy si moje máma zřídila zahradní restauraci s domácí kuchyní - přesně takovou, která je teď v kurzu... Byla úspěšná, lidé na ni vzpomínají, ale fungovala šest let a dojela na nepřízeň okolí..
Mám práci, která mě baví, tak to zas tolik neřeším. Zůstává to mým koníčkem...

Bahula Bahula

2. 10. 2011 21:57

Eliza:Špagety dělám naprosto stejně, recept kdysi vyšel v časopisu Žena a život. Taky už jsem se dívala, že v takové úpravě zde ještě nejsou. Jsou výborné a máš krásné fotečky:yes:+5

senky senky

2. 10. 2011 21:56

carbonara:-* moje láska:-8;-):yes:

chocolate chocolate

2. 10. 2011 21:52

Eliza:A vidíš, už jsem zblblá a přitom jsem poctivě četla, jenže já čtu všechny nové a až pak reaguju:-8.Vím, že hodně kuchařů to povoluje smetanou.
Eli, ty bys měla mít nějaké příjemné bistro ve francouzském stylu, možná i literární kavárnu...úplně mi to k tobě pasuje;-):-K.

Eliza Eliza

2. 10. 2011 21:46

Čokoládko, děkuju za milý komentář, ale píšu to v receptu, to s tou vodou z těstovin - taky to tak i dělám. Je to potom hlaďounké, jako na fotce...
O těch "znalcích" si také iluze nedělám, ono jedna věc je kecat a kritizovat a druhá věc vařit a makat... Navíc jsem odchovaná v napůl hospodské rodině a od patnácti jsem procházela provozem, tak vím, o čem ta dřina je...

chocolate chocolate

2. 10. 2011 21:41

Eliza:Já si myslím, že recept je skvělý.Jen jsem kdesi vyčetla, že je dobré přidat lžíci vody po vaření těstovin, omáčka je pak hlaďoučká-i když omáčka je tu hloupý výraz.Nám to tak chutnalo.
Eliz:-K:yes:.
Novodobých znalců a milovníků Pohlreicha a Ridiho se neboj, dle mého toho ti "znalci a puristé" zas tak moc nenavařili..;-)

Eliza Eliza

2. 10. 2011 21:34

Hoši, děkuju za komentáře.:-K:-K Je to staré, ale protože tu recept chyběl a já ho dělala k večeři, tak jsem se ho odvážila vložit... Po letech, co ho realizuji - dřív jsem se bála těch novopečených znalců italské kuchyně ;-):no:, aby mi nevynadali. Ale mám ho posvěcený v televizi, tak snad projde..;-):-D

Colombo65 Colombo65

2. 10. 2011 21:24

... tutto bene ;-);-);-):-K

Dooga Dooga

2. 10. 2011 20:17

Když jsou tam samé dobré suroviny, tak i výsledek musí být suprový. Na fotky se srdce směje. ;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: špagety carbonara s italem v kuchyni špagety carbonara špagety carbonara recept spageti carbonara od itala v kuchyni spagety carbonara pohlreich s italem v kuchyni spagety carbonara s italem v kuchyni recepty špagety špagety podle pohlreicha těstoviny carbonara pohlreich emanuel ridi recepty emanuel ridi špagety carbonara-emanuel ridi recepty emanuela ridiho carbonara recept omáčka na špagety carbonara s italem v kuchyni carbonara spagety carbonara video omáčka carbonara recept spagety carbonara recept na špagety carbonara

Suroviny: těstoviny špagety, pancetta, žloutek, pecorino, olej olivový, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Zv