Štrúdl podle mé babičky
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,06 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 378,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Moje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 58 minutami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 2 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 35 minutami
Sendvič caprese
Runser před 48 minutami
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 53 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 1 hodinou
Segedínský guláš
Marus28 před 1 hodinou
Meruňkové řezy s tvarohem
Ryskova7 před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
mafinka888 před 2 hodinami
Vepřové kostky se smetanou
mafinka888 před 2 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Jan Nemec před 2 hodinami
Jednoduché zapékané těstoviny
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl od babičky,
štrůdl recept,
štrůdl jako od babičky,
strudl na plech,
štrůdl podle babičky,
štrůdl z podmáslí,
těsto na štrůdl,
hrníčkový štrůdl,
recept štrůdl,
babičky.cz,
těsto na štrůdl s octem,
dokonalý štrůdl,
štrúdl s octem,
cim vymazat plech na strudl,
recept na strudl,
recepty strudl,
strudl nasich baicek recept,
recepty od babičky,
štrůdl pod hrncem,
strudl na plech recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
ocet,
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
skořice mletá,
cukr,
olej,
vejce
Komentáře (28)
Jen jsem neměla citron.
Přidám ti sem fotku upečeného závinu, docela tu u takového receptu chybí, bodík taky
Ano, já nahřívala také něák tak
já těsto nahřívám cca 20 minut