 
		
Štrúdl podle mé babičky
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,06 g | 
| Tuky | 107,72 g | 
| Vláknina | 31,50 g | 
| Cholesterol | 773 mg | 
| Sodík | 234 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 378,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
	Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
	Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
	Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).
	Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.
	Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Moje poznámka
					 
				
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 14 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							štrůdl od babičky, 
						
						
							štrůdl recept, 
						
						
							štrůdl jako od babičky, 
						
						
							strudl na plech, 
						
						
							štrůdl podle babičky, 
						
						
							štrůdl z podmáslí, 
						
						
							těsto na štrůdl, 
						
						
							hrníčkový štrůdl, 
						
						
							recept štrůdl, 
						
						
							babičky.cz, 
						
						
							těsto na štrůdl s octem, 
						
						
							dokonalý štrůdl, 
						
						
							štrúdl s octem, 
						
						
							cim vymazat plech na strudl, 
						
						
							recept na strudl, 
						
						
							recepty strudl, 
						
						
							strudl nasich baicek recept, 
						
						
							recepty od babičky, 
						
						
							štrůdl pod hrncem, 
						
						
							strudl na plech recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							voda, 
						
						
							ocet, 
						
						
							máslo, 
						
						
							jablko, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							olej, 
						
						
							vejce
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (28)
Jen jsem neměla citron.
Přidám ti sem fotku upečeného závinu, docela tu u takového receptu chybí, bodík taky
Ano, já nahřívala také něák tak
já těsto nahřívám cca 20 minut