Hrášek v nálevu

pelda Kuchařka: pelda

Zavařeniny 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 l vody
10 g soli
20 g cukru
hrášek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vyloupeme a ve vroucí vodě 2 minuty povaříme.

  2. Rychle scedíme a ochladíme studenou vodou, pak volně nasypeme do sklenic a zalijeme roztokem.

  3. Sterilujem 45-60 minut při 100stupních. Hodí se do různých pokrmů, do zeleninových salátů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrášek v nálevu

  • Monika Vávrová Monika Vávrová(neregistrovaný)

    Hrášek obsahuje kys.mléčnou, proto se to kazí. Lepší je, to 2krát- 3 krát po sobě převařit a ihned prudce zchladit,zalít jen slanou vodou a zavařit 45 min na 100°C, za 2 dny znovu zavařit 20 min na 100°C. Mám vyzkoušeno, přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    asi težko mam na lince drobky když zavařuju:-!:-!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Těžko říct,ale někdy stačí,že spadne do nálevu malinký drobek chleba,housky a pak se kazí vše, tak jak popisuješ;-)

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    vvšechny sklenice se mi začaly do dvou dnu kazit,nalev zbělal a vše jsem delala podle vas poradte mi proc?????dekuji petra:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: jak zavařit hrášek jak zavařit hrách zavareni hrasku zavařování hrachu zavareny hrasek nálev na hrách jak zavařit zelený hrášek zavarovani hrasku hrách ve slaném nálevu zavařit hrášek slaný nálev na hrách zavaření hrachu hrasek zavarovani recept na zavaření hrášku hrášek zavařený zavařený hrášek recept hrášek zavařit frapovac eta hrasek hrách v nálevu

Zapomněl/a jsem heslo