Hrášek v nálevu

pelda Kuchařka: pelda

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

1 l vody
10 g soli
20 g cukru
hrášek
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vyloupeme a ve vroucí vodě 2 minuty povaříme.

  2. Rychle scedíme a ochladíme studenou vodou, pak volně nasypeme do sklenic a zalijeme roztokem.

  3. Sterilujem 45-60 minut při 100stupních. Hodí se do různých pokrmů, do zeleninových salátů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrášek v nálevu

  • Monika Vávrová Monika Vávrová(neregistrovaný)

    Hrášek obsahuje kys.mléčnou, proto se to kazí. Lepší je, to 2krát- 3 krát po sobě převařit a ihned prudce zchladit,zalít jen slanou vodou a zavařit 45 min na 100°C, za 2 dny znovu zavařit 20 min na 100°C. Mám vyzkoušeno, přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    asi težko mam na lince drobky když zavařuju:-!:-!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Těžko říct,ale někdy stačí,že spadne do nálevu malinký drobek chleba,housky a pak se kazí vše, tak jak popisuješ;-)

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    vvšechny sklenice se mi začaly do dvou dnu kazit,nalev zbělal a vše jsem delala podle vas poradte mi proc?????dekuji petra:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak zavařit hrášek jak zavařit hrách zavareni hrasku zavařování hrachu nálev na hrách zavareny hrasek hrách ve slaném nálevu zavarovani hrasku slaný nálev na hrách zavařit hrášek hrášek zavařený recept na zavaření hrášku zavaření hrachu hrasek zavarovani hrášek zavařit frapovac eta hrasek jak zavařit zelený hrášek zavařený hrášek recept hrách v nálevu

Zapomněl/a jsem heslo