Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,74 g |
Tuky | 128,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 954 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 485,08 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Moje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Tématické fráze:
valašsky frgal recept,
valašký frgál,
těsto na frgál,
recept na valašský frgál,
nejlepši frgal recept,
frgál na plech,
povidlový frgál,
frgál recept,
recept frgál,
recept moravský frgál,
recept na moravské frgále,
metýnka s povidly,
pravý valašský frgál recept,
recept na frgal,
koláč s hruškovými povidly,
hruščák,
koláč z hruškových povidel,
kynutá metynka,
hruškáče,
hruskovy frfal
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
mléko,
droždí sušené,
povidla hrušková,
badyán,
skořice mletá,
rum,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
máslo,
rum
Komentáře (37)
Zaučuji vnúčence v kuchyni...
Mám po mamince jenom jeden velký kulatý plech, tak jsem dětem dal dna z rozkládacích dortových forem, že ať si, z na stéblo rozváleného těsta, podle nich vyříznou kruh, plát dají na to dno, napaplou náplní, atd.
Nejstarší prapotomek mě přeqapil: na desce trochu roztákl bochánek těsta, dal ho na to dýnko a přejel válečkem. Těsto se o zvýšené okraje ořízlo na přesný kruh a přitom mělo požadovanou tloušťku
Přidána fotečka. Když tak smáznu, protože s rcp má společné akorát těsto
Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.