Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 30 min

95 min (65 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 11. 2011 19:01

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie14 294 kJ / 3 416 kcal
Bílkoviny72,74 g
Tuky128,35 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 513 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy485,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenullinka Zdenullinka

7. 11. 2011 16:55

rebeka:Hrušky máme dvě a do věčných lovišť se zatím nechystají(doufám :-)) Vyvalovala jsem klasickým velkým válečekem,těsto bylo natolik tvárné že se na plech dalo přenést v pohodě.;-)

Zdenullinka Zdenullinka

7. 11. 2011 16:51

marfy:Všechno vyjmenované koření je v koláči, respektive v hruškových povidlech.

eva hubova eva hubova

7. 11. 2011 15:00

:-p:-p:yes:+12

fb.lib fb.lib

7. 11. 2011 09:13

U nás na Jičínsku odkud pocházím se tomu říká metýnka,ale musím všechny vyvést z omylu.Do hruškových povidel nepatří žádný koření a vůbec né mleté.Ono mleté koření by se nemělo dávat do žádných povidel.Vemte si jablkové povidla ochucené badyánem a skořicí vynikající v buchtách voní staročesky jako by byli od babičky ale v blbounech (kynuté ovocné knedlíky vařené na páře)jsou moc voňavé až je to nechutný.Naše babičky povidla jakékoliv před použitím rozpékaly a ochucovaly.Do hruškových povidel se dává pouze hřebíček,nezničí hruškovou chuť naopak ji zvýrazní.Pokud někdo cítí z hruškových povidel koření tak to proto že hruškové povidla jsou řídké(hustší pyré)a zahušťují nebo nastavují se perníkem.Odtud ten badyán a skořice.Povidla by si zasloužila svůj vlastní recept.Tento recept si boda zaslouží:yes::yes::yes:Hezký den

marfy

7. 11. 2011 07:13

Koláč nevypadá špatně,ale nevidím nikde koření do hruškových povidel.Do hrušek patří mletý badyán, skořice, hřebíček,rum, atd.Jsem z Valašska a koláč bez tohoto koření si nedovedu představit. Myslím si,že bez koření koláč nemá ten právný šmrnc.

rebeka rebeka

6. 11. 2011 21:30

vseumel:budu oponovat..tento vypadá teda podstatně líp;-):yes::yes:;-):-)

vseumel

6. 11. 2011 21:24

Vypadá jako z Hrachovca:-D.:yes:

isindy isindy

6. 11. 2011 20:56

no tak dík, já tu přijdu nejen o žlučník, ale teď i o nervy :-( jak mám být na dietě s takovou nádherou :-?:-?:-?:-//;-) ukládám, pečená hrušková povidla mám, nic nebrání začít tělo zprcovávat takovéhle dobroty ;-):-p:yes: ukládám a rovnou boduji, jakmile v týdnu udělám, přidám foto...a já je udělám ;-):-8:-D:-D:-D

bubutop bubutop

6. 11. 2011 20:36

:yes: hned bych si dala, vypadají nádherně a jak tam čtu rum s máslem a hruškáče, tak musí být báječný:yes::-K

pipre pipre

6. 11. 2011 20:31

Jéj, hruščáky:-p Ty já mám ze všech frgálů nejraději.Co já se jich jako holka najedla a uečené v peci:-) Nejlepší jsou ze sušených hrušek a když jsou i správně okořeněné, není nad lepší nádivku :-p:-p:yes:+7

maiva maiva

6. 11. 2011 20:00

Zdenullinka: :yes: taky nám chutná+:-p:-p

rebeka rebeka

6. 11. 2011 19:26

Zdenullinka: hned bych si ho udělala, ale bohužel, nemám hrušky ani povidlí z nich:-// hruška nám odešla do..věčných lovišť..tak hruščáky nebudou...ale to těstíčko máš parádní:yes::yes::yes: vyvalovala jsi malým ručním válečkem:-?

srettka

6. 11. 2011 19:24

hmmmm:-*:-p péékný koláček, povidla jsem dostala....asi urobím;-):yes:

Kokoska Kokoska

6. 11. 2011 19:21

vypadá jedle,posílám 3.bodík:-K:-K:-K:-!

Zdenullinka Zdenullinka

6. 11. 2011 19:21

rebeka: Díky za pochvalu :-) Tenhle Hruščák doma milujeme. ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašsky frgal recept valašký frgál těsto na frgál recept na valašský frgál nejlepši frgal recept frgál na plech povidlový frgál frgál recept recept frgál recept moravský frgál recept na moravské frgále metýnka s povidly pravý valašský frgál recept recept na frgal koláč s hruškovými povidly hruščák koláč z hruškových povidel kynutá metynka hruškáče hruskovy frfal

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, máslo, sůl, kůra citronová, mléko, droždí sušené, povidla hrušková, badyán, skořice, rum, drobenka, máslo, rum

TopRecepty.cz

Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmGJ