Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumunská sarma

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

20. 11. 2011 17:14

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie9 052 kJ / 2 163 kcal
Bílkoviny139,48 g
Tuky121,22 g
Vláknina7,05 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy126,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.

Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vseumel

20. 11. 2011 19:38

To by mě moc chutnalo. Posílám boďana:yes:.

Bibinka Bibinka

20. 11. 2011 18:42

Žížalo, sarmu taky dělávám, téměř totožně a recept mám od manžela mé sestřenice, který je Rumun a u nich jsem to kdysi jedla poprvé a moc nám chutnalo-recept jsem si vezla domů, já to dělám z čerstvých listů zelí přelitých vařící vodou, oni to měli z těch kysaných;-)dávám ti 6.bod:yes:

zizala zizala

20. 11. 2011 18:00

rebeka: :-D:-D O čem je řeč?

rebeka rebeka

20. 11. 2011 17:47

zizala: a co že to nemůžeš slíbit..:-8:-8:-?:-?:-D:-D:-D:-D;-)

zizala zizala

20. 11. 2011 17:36

rebeka: Tak to nemůžu slíbit, neb se mi v lebkovně asi usadil ten Němec, co má nezapamatovatelný jméno :-)):-8

rebeka rebeka

20. 11. 2011 17:30

zizala:ach jo..tak letos už to neklapne, páč jsme nakládali před dvěmi týdny..no nic..prosím, připomeň mi to nabudúce:-8:-D:-D:-D:-D

zizala zizala

20. 11. 2011 17:27

rebeka: Naďo, nemohla, bo píšu, že jsem to letos poprvé zkoušela z naložených ;-). Ocet (nejlépe asi vinný) má chuťově připomínat to kysání, ale není to úplně ono. Originál je holt originál :yes:

zizala zizala

20. 11. 2011 17:25

maris::-)) však čekám, jestli se ozve.

rebeka rebeka

20. 11. 2011 17:23

:-D:-D:-D já jsem četla Sama ze Svaté...:-8:-D
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama:-?:-? basama fusama:-?:-//:-//:-//:-S:-D:-D:-D:-D:-D
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím:-O:-?
vypadá to hezky a já mám hlad:-p:-(:-D:-D:yes:

maris maris

20. 11. 2011 17:20

Mám moc ráda tyto kombinace:-p. Zkontrolovat recept by mohla naše Betinka, která odtamtud pochází:-)):yes:+1

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli

Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná

TopRecepty.cz

Rumunská sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ2B