Rumunská sarma
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 052 kJ / 2 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,48 g |
Tuky | 121,22 g |
Vláknina | 7,05 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 126,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.
Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2011 19:38
To by mě moc chutnalo. Posílám boďana.
20. 11. 2011 18:42
Žížalo, sarmu taky dělávám, téměř totožně a recept mám od manžela mé sestřenice, který je Rumun a u nich jsem to kdysi jedla poprvé a moc nám chutnalo-recept jsem si vezla domů, já to dělám z čerstvých listů zelí přelitých vařící vodou, oni to měli z těch kysanýchdávám ti 6.bod
20. 11. 2011 18:00
rebeka: O čem je řeč?
20. 11. 2011 17:47
zizala: a co že to nemůžeš slíbit..
20. 11. 2011 17:36
rebeka: Tak to nemůžu slíbit, neb se mi v lebkovně asi usadil ten Němec, co má nezapamatovatelný jméno
20. 11. 2011 17:30
zizala:ach jo..tak letos už to neklapne, páč jsme nakládali před dvěmi týdny..no nic..prosím, připomeň mi to nabudúce
20. 11. 2011 17:27
rebeka: Naďo, nemohla, bo píšu, že jsem to letos poprvé zkoušela z naložených . Ocet (nejlépe asi vinný) má chuťově připomínat to kysání, ale není to úplně ono. Originál je holt originál
20. 11. 2011 17:25
maris: však čekám, jestli se ozve.
20. 11. 2011 17:23
já jsem četla Sama ze Svaté...
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
20. 11. 2011 17:20
Mám moc ráda tyto kombinace. Zkontrolovat recept by mohla naše Betinka, která odtamtud pochází+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 15 minutami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 18 minutami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 51 minutami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 57 minutami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 1 hodinou
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 1 hodinou
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 6 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 6 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Další recepty
Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli
Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
40 názorů