Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".

Hodnocení receptu je 4,6 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

27. 11. 2011 17:57

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie5 517 kJ / 1 319 kcal
Bílkoviny40,88 g
Tuky35,16 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy205,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).

Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

14. 1. 2012 10:34

Vždycky vařím podle topreceptů a je to senzační ale tohle ? tohle se nedalo jíst! 280ghladké mouky ? Musela jsem tam dát asi pul kila aby mi těsto vůbec drželo a ve finále když se to upeklo tak hodinu to bylo dobrý ale pak těsto ztvrdlo takže to můžem vzít a vyhodit ! Když to neumíte tak to sem nedávejte laskavě!:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:no::no::no::no::no::no::-//:-//:-//:-//

mariana.

27. 11. 2011 21:10

Vypadá nádherně:-K Plný jablíček,teňounké těsto,málo tuku.Super.
Tažený štrůdlík jsem už hodně dlouho nedělala,tak se dám do díla.Samozřejmě bodík na účtu:yes:

Kriss Kriss

27. 11. 2011 18:26

rebeka: Ano, je tažený, ale já ho dělala klasicky, pouze jsem jej rozválela a plnila. Jinak děkuji.:-)

rebeka rebeka

27. 11. 2011 18:25

to je vlastně tažený závin, že;-):-?
moc hezký ho máš..dělávám taky, dávám ti bodíček;-):-K:yes:

Marcy

27. 11. 2011 18:08

Pěkný recept, líbí se mi, že v těstě není moc tuku, mám dojem, že jiná těsta jsou mastnější:-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxz7