Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,63 g |
| Tuky | 11,91 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Plech potřeme olejem nebo jen vypláchneme studenou vodou.
Krok 2: Listové těsto rozválíme na 2 větší obdélníky.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 3: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle. Krok 4: Vše smícháme, rozdělíme na 2 poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 5: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru. Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 3: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle. Krok 4: Vše smícháme, rozdělíme na 2 poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 5: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru. Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Zveřejněno 11. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Moje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 12 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 13 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 14 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 14 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct štrůdl,
cim potrit strudl,
jak dlouho se peče štrůdl,
pečení štrúdlu,
doba peceni strudlu,
štrůdl doba pečení,
teplota peceni strudlu,
jak dlouho péct štrůdl z listového těsta,
strudl teplota peceni,
štrúdl teplota,
delka peceni strudlu,
listové těsto teplota pečení,
jak pect strudl,
jak se pece strudl,
při jaké teplotě péct listové těsto,
peceme strudl,
štrůdl s kypřicím práškem,
teplota při pečení štrůdlu,
těsto na štrůdl s kypřícím práškem,
pri jake teplote pect strudl
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice,
skořice,
rozinky,
mandle,
cukr krystal,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (14)
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1