Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,63 g |
| Tuky | 11,91 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Plech potřeme olejem nebo jen vypláchneme studenou vodou.
Krok 2: Listové těsto rozválíme na 2 větší obdélníky.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 3: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle. Krok 4: Vše smícháme, rozdělíme na 2 poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 5: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru. Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo nadrcené piškoty. Krok 3: Do mísy nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle. Krok 4: Vše smícháme, rozdělíme na 2 poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta. Krok 5: Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru. Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Zveřejněno 11. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Moje poznámka
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 45 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 45 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 9 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 12 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 14 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct štrůdl,
cim potrit strudl,
jak dlouho se peče štrůdl,
pečení štrúdlu,
doba peceni strudlu,
štrůdl doba pečení,
teplota peceni strudlu,
jak dlouho péct štrůdl z listového těsta,
strudl teplota peceni,
štrúdl teplota,
delka peceni strudlu,
listové těsto teplota pečení,
jak pect strudl,
jak se pece strudl,
při jaké teplotě péct listové těsto,
peceme strudl,
štrůdl s kypřicím práškem,
teplota při pečení štrůdlu,
těsto na štrůdl s kypřícím práškem,
pri jake teplote pect strudl
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice,
skořice,
rozinky,
mandle,
cukr krystal,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (14)
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1