Ovesné koláčky DIA
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 972 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,72 g |
Tuky | 79,28 g |
Vláknina | 12,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 86,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo uvedené náplně lze použít dia marmeládu, zkoušela jsem i variantu lískový oříšek a po upečení dolít rozehřátou čokoládu, ale jednak to není úplně "dia" a jednak mi koláčky přišly suché...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2013 10:54
Roxana: O škodlivosti se diskutuje pořád, ale já bych diabetiky s americkými vojáky nesrovnávala
29. 1. 2013 10:36
coudi: Aspartam je v některých státech u zakázaný, u nás zatím ne, ale hodně se diskutovalo o jeho škodlivosti. Nedávno bylo vědecky prokázáno, že způsobuje nádory na mozku (asi nejen je) - u amerických vojáků, kteří pili hodně Colu - jich 80% onemocnělo na nádory. Tolik z tisku...
10. 1. 2012 08:56
Merylas: Já se o to nikdy nezajímala, ale před pár lety zjistili cukrovku manželovi, takže sháním, jak to jde A co se týče toho aspartamu, jsou to všechno chemický látky, takže snad radši moc nepřemýšlet...
9. 1. 2012 16:16
coudi: Stejně je to děs, sehnat nějaké kvalitnější věci pro diabetiky. Aspartam je fajn na slazení, ale právě na pečení není vhodný, protože při vyšších teplotách ztrácí sladivost. A jestli si dobře vzpomínám, tak kdysi byly i úvahy o tom, jestli je aspartam opravdu jinak neškodný. Ach jo....
8. 1. 2012 23:10
Oni právě doporučí lecos, jen aby to prodali. Diabetolog mi řekl, že většina dia výrobků na trhu ve skutečnosti není pro diabetiky vůbec vhodná, stejně tak spousta sladidel. Třeba fruktóza taky není nic moc, nejlepší jsou nekalorická sladidla, např. aspartaman. Ale spagetko díky, podle toho odkazu to vypadá, že cukren opravdu vhodný je
7. 1. 2012 22:21
spagetka: Já jsem s ním spokojemá, ale je fakt, že cukr je uvedený ve složení. Fakt si myslím, že ho nemůže být moc, když ho doporučují diabetikům. Taky se ty sladkosti nepečou každý den, ale jen občas. Dej pak vědět
7. 1. 2012 22:04
Merylas: souhlasím a pokusím se ho sehnat
7. 1. 2012 21:51
coudi: Nikde jsem se prozatím nesetkala s názorem, že by byl Cukren nevhodný pro diabetiky. I na jednom odborném webu byl dotaz a odpověď od Mudr. byla, že vhodný je. Jen se musí započíst sacharidy do dietního režimu. Cukr ve složení je, ale může ho být jen opravdu malé a zanedbatelné množství, jinak by tento výrobek nemohli diabetikům doporučovat. Já osobně se ho používat nebojím.
7. 1. 2012 12:18
coudi: sice nemám s cukrenem zkušenosti, ale zjistila jsem, že jeho hlavní složkou je sukraloza, která je sice vyrobena z cukru,ale jinou cestou než jako běžný cukr tak, aby byla vhodná pro diabetiky - tady mrkni - http://www.irbis.cz/Zdroje_sukralosa.html
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Obecně jde vše nahradit při vaření – FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne.
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Obecně jde vše nahradit při vaření – FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne.
7. 1. 2012 10:33
Merylas:Tak jsem konečně sehnala cukren a zjistila, že obsahuje cukr V tom případě ale není vhodný pro diabetiky, takže jsem tam, kde jsem byla
18. 12. 2011 16:14
Merylásku, taky používám
Teri, zhruba to ber tak, že diacukr je čtvrtinou obyčejného cukru (a obráceně pochopitelně ) a jinak spíš podle chuti.
oBECNĚ -NEPOUŽÍVEJTE SLADIDLA NA PeČeNÍ, KTERÁ MAJÍ VE SLOŽENÍ ASPARTÁM - HOŘKNE, sice tomu lze předejít, ale je to trochu složitější manipulace, na trhu ale už je dostatek sladidel lepších a vhodnějších na vaření
Jo jinak recept
PS. omlouvám se za caps lock, ale už se mi to nechce přepisovat
Teri, zhruba to ber tak, že diacukr je čtvrtinou obyčejného cukru (a obráceně pochopitelně ) a jinak spíš podle chuti.
oBECNĚ -NEPOUŽÍVEJTE SLADIDLA NA PeČeNÍ, KTERÁ MAJÍ VE SLOŽENÍ ASPARTÁM - HOŘKNE, sice tomu lze předejít, ale je to trochu složitější manipulace, na trhu ale už je dostatek sladidel lepších a vhodnějších na vaření
Jo jinak recept
PS. omlouvám se za caps lock, ale už se mi to nechce přepisovat
18. 12. 2011 15:36
Merylas: Díky za přínosný tip, budu se snažit sehnat
18. 12. 2011 10:48
tejaja: http://www.irbis.cz/Vyrobky_10.html Nechci kritizovat recept, ale asi bych použila nějaké jiné sladidlo které je určené přímo na pečení Jsou totiž i sladidla, která ztrácejí při vyšších teplotách sladivost a používají se k jiným účelům Na pečení doporučím např. Cukren od stejné firmy.
http://www.irbis.cz/Vyrobky_14.html
http://www.irbis.cz/Vyrobky_14.html
18. 12. 2011 10:34
coudi:ďakujem za radu, niekde sa určite dopátram, v akom pomere to ide nahradiť, alebo niekto poradí, díky
18. 12. 2011 10:12
Jasně, že se dá nahradit, jenže recept s cukrem už nemám. Já ho právě přepracovala na dia verzi. Z hlavy nejsem schopná říct, kolik by tam toho cukru bylo třeba, 1 g sladidla rozhodně není stejný jako 1 g cukru....A pokud vynecháte úplně, myslím, že to nebude dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 7 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 9 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 12 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 13 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dia cukroví z ovesných vloček ovesné vločky pro diabetiky ovesné koláčky diachrom sypký recepty nekalorická buchta dia peceni diaweb ovesné vločky pečení dia pečeme diabetikum ovesné koláčky bez cukru irbis na pečení dia koláčky nejlepší ovesné koláčky aspartaman diabeticker zucker dia peceni z ovesnych vlocek kolik dia sladidla do koláče sypký diachrom recepty nejlepší dia cukr na pečení dia recept bez pečení
Suroviny: mouka celozrnná, vločky ovesné, ořechy lískové mleté, sladidlo, prášek do pečiva, tuk hera, žloutek, ořechy vlašské, sladidlo, bílek
Ovesné koláčky DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E6kl
17 názorů