Pečený jehněčí bok
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich strávníků nebude jehněčímu vyhýbat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,09 g |
Tuky | 29,57 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 73,91 g |
Postup přípravy
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 4: Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220 °C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Moje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 3 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 18 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 41 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 2 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehneci bok,
jehneci bok recept,
peceny bok,
jehněčí bok recepty,
peceny jehneci bok,
recepty jehněčí bok,
pečený jehněčí,
jehněčí na zázvoru,
pečení jehněčího,
recept jehneci bok,
jehněčí bok pečený,
pečený bok recept,
jehněčí recepty,
recept na jehněčí bok,
jehněčí bok pečeně,
jehneci bok,
recepty peceni jehne,
pečený hovězí bok,
recepty-jehněčí boku,
jehneci bok rolovany
Suroviny:
bok jehněčí,
máslo,
cibule,
rozmarýn,
tymián,
česnek,
zázvor,
olej,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
nať celerová,
mléko
Komentáře (5)