Pečený jehněčí bok
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich strávníků nebude jehněčímu vyhýbat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,09 g |
Tuky | 29,57 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 73,91 g |
Postup přípravy
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 4: Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220 °C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Moje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 14 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 14 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 1 hodinou
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 1 hodinou
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 1 hodinou
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 2 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 6 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 6 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 6 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 13 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 18 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
jehneci bok,
jehneci bok recept,
peceny bok,
jehněčí bok recepty,
peceny jehneci bok,
recepty jehněčí bok,
pečený jehněčí,
jehněčí na zázvoru,
pečení jehněčího,
recept jehneci bok,
jehněčí bok pečený,
pečený bok recept,
jehněčí recepty,
recept na jehněčí bok,
jehněčí bok pečeně,
jehneci bok,
recepty peceni jehne,
pečený hovězí bok,
recepty-jehněčí boku,
jehneci bok rolovany
Suroviny:
bok jehněčí,
máslo,
cibule,
rozmarýn,
tymián,
česnek,
zázvor,
olej,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
nať celerová,
mléko
Komentáře (7)