Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den

Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete ještě posypat strouhaným sýrem, který na povrchu vytvoří krásnou zlatavou krustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namočení, uvaření hrachu a krup

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namočení, uvaření hrachu a krup)

2. 1. 2012 17:03

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 450 kJ / 1 064 kcal
Bílkoviny29,03 g
Tuky5,74 g
Vláknina39,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy206,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme také posypat strouhaným sýrem, dnes nebyl a anglická také ne, ale na chuti to vůbec neubralo.

Tak to dělala moje babička místo kuby a já ze své zkušenosti mohu říct, že mi to chutná ještě víc!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

natomnesejde

12. 1. 2022 20:29

Dělala jsem s pohankou (bez lepek). Moc dobré!

Bibinka Bibinka

1. 3. 2016 21:59

petromilab:Petro, příjemně jsi mě překvapila a jsem ráda, že chutnalo:yes: My jsme měli v pátek s uzeninou;-)

petromilab petromilab

1. 3. 2016 18:57

Teda...jeste jsem tuto dobrotu nestrcila ani do trouby a snedla bych to jen tak;-) houby jsem nedala a misto slaniny domaci klobasu.
V jednoduchosti je krasa a chut :-):yes:

Bibinka Bibinka

9. 9. 2013 14:10

snazilka: Snažilko, to jsi napsala moc pěkně:yes: Já bych jen dodala, že naši předci věděli, proč a co vařit, jejich kuchyň byla zároveň lékárnou a uměli využít absolutně všechno, co jim příroda a práce nabízela:yes: Já se také alespoň občas ráda vracím k jejich jídelníčku, jsem ráda, že ti chutnalo....;-):-p

snazilka

9. 9. 2013 12:29

Moc mi chutná! I bez hub, které nejím... Nemám to sice každý den, ale rozhodně stále častěji. Díky za výborný "obyčejný, starodávný recept":-K Vyrostla jsem ve stravovacím blahobytu a přebytku a přibývající léta mě stále častěji obrací ke skromnosti našich předků.

Bibinka Bibinka

6. 9. 2012 13:12

PatkovaKaterina: Kačko nevadí, dáš je až budeš mít a hlavně, že chutnalo-dík za to, že jsi uvařila, to mě těší nejvíc;-)

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

6. 9. 2012 13:02

Bylo to super,i když sem neměla hřiby:-(:-(,přidala sem brambor:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 1. 2012 18:05

Bibinko já přidávám ještě čočku.Tohle je moc fajn receptík:-p+12:yes:a dělávám více x za rok,máme ho rádi:-p:yes:

Klariska Klariska

3. 1. 2012 10:29

Šoulet je původně židovské jídlo, kroupy (pohanka) a fazole se uvařily a poté pomalu pekly společně s masem (skopovým, husím...). Hrách a kroupy je typicky české jídlo našich chudých a skromných babiček. Takže mě název sedí :yes::-K.

vseumel

2. 1. 2012 22:44

:yes:

jehlanka73

2. 1. 2012 22:02

Náhodou krásný a vtipný název......Spíš nechápu kdo nechápe....;-)Jo a receptík znám, dělávala naše babička..+ :yes:bodík

Colombo65 Colombo65

2. 1. 2012 21:56

Bibinka:
Nevadí, jen je to netradiční;-);-);-)

Bibinka Bibinka

2. 1. 2012 21:37

Colombo65: Otíku, je to přesně tak jak píše Andrea a toto je taková parodie na tu písničku, ale jestli to vadí, tak to vymáznu;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2012 21:21

Název je náhodou vtipný:-))! Bibi:yes::yes:

Colombo65 Colombo65

2. 1. 2012 20:35

1974andrea:
... neznám nejsem rapper:-D:-D:-D - jen to dle mého subjektivního názoru není název vhodný pro recept - nic jiného v tom není;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šoulet-----hrách a kroupy recepty jak uvařit kroupy jidla z krup jídlo z krup kroupy jídlo kroupy s hrachem jidla z hrachu hrách s kroupama kroupy recepty jídlo z hrachu dna a kroupy hrách s kroupami kroupy recept recepty na každý den vaříme hrách hrách akroupy jak se vaří kroupy jídlo kroupy jídla s krup kroupy

Suroviny: kroupy, hrách, houby, cibule, česnek, sádlo, máslo, slanina anglická, majoránka, pepř mletý, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOly