Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

7. 1. 2012 19:05

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 069 kJ / 1 451 kcal
Bílkoviny133,68 g
Tuky24,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy162,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.

Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

9. 1. 2012 11:52

cathleen: taky tady máme " andělské " pokrmy;-):-)):-))

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2012 11:37

Pavle, šikovný fotorecept na kluski:-):yes:, název omáčky je "boží":-D (máme tu hodně dalších pokrmů s názvem začínajícím Výborná....Fantastická...Nejlepší....) - pozdravuj vnuky ;-)

Nadja Nadja

8. 1. 2012 15:44

Alka: myslím, že kdyby v názvu nebylo "... s božskou omáčkou", tak si nějaké Hery ani instantní jíšky nikdo ani nevšimne, tak jako v mnohých jiných receptech.
Tuky typu Hera, Zlatá Haná apod. jsou tu hlavně pro lidi, kteří máslo nesmějí třeba ze zdravotních důvodů.

rihana

8. 1. 2012 15:13

Co se týče Hery, já s ní vařím taky. Třeba do kvasnicových knedlíčků je bezkonkurenční, lepší než máslo.

spagetka spagetka

8. 1. 2012 15:10

magdalenka:mrkni se sem na tenhle recept, tam je celkem vidět dobře velikost asi http://www.toprecepty.cz/recept/24674-jemne-bile-k...

magdalenka magdalenka

8. 1. 2012 15:06

Mňa by viac zaujímalo, akej veľkosti je zvyčajne jeden kus klusku - či klusky (neviem, či je to ten alebo tá). A predpokladám, že uvarené zemiaky sa nechajú vychladnúť pred spracovaním cesta? Ďakujem za odpoveď.

Alka

8. 1. 2012 14:57

Nadja: Ono když je recept tvořen asi třemi surovinamia dvě z nich JSOU náhražky, je těžké se nad tím nepozastavit.
Jistě, člověk si může udělat svou vlastní jíšku a místo másla dát Heru, tamto vyměnit za ono atd. a bude spokojený. Jenže to jsme pak samozřejmě už úplně někde jinde a pokud jste si všimla, já nesouhlasila právě s používáním těchto surovin.
Ale pokud je to dle vašeho gusta, proč ne, někdo možná má rád instantní jíšku(ačkoli normální zabere asi o 5 vteřin déle) a někdo dá raději chemicky ztužený tuk(místo použití rostlinného oleje). Proti gustu žádný dišptát.
Jinak já Heru nepoužívám vůbec a tuplem ne do cukroví, kde je právě máslová chuť tak důležitá, tak prosím nemluvte o věcech o kterých nic nevítee s takovou samozřejmostí.
A ještě jedna poznámka. Nechtěla jsem se nikoho dotknout, jak jsem psala výše, každý má své preference, ale opravvdu nechápu, že pokud tady napíšu svůj názor - a to slušně, nikoho neurážím, neosočuju ani neshazuju, tak někteří lidé prrostě nejsou schopni kritiku přijmout. To opravdu nejste schopni snést cizí nesouhlas? je mi některých líto (nemluvím o všech komentářích zde, některé protiargumety jsou seriózní - čest výjimkám)

Nadja Nadja

8. 1. 2012 14:18

Eliza: Názvy si každý dává podle svého, já mám nejraději, když už z názvu poznáš, co to asi bude. Jestli ses někdy dívala na "Prostřeno", tak tam se člověk nestačí divit, jaký název dostanou všeobecně známá jídla, zvláště moučníky.

Eliza Eliza

8. 1. 2012 13:52

Osobně jsem se jen pozastavila nad oním názvem... Omáčka může být dobrá, neřekla jsem, že ne. Ovšem "božská" ?? Opravdu? :-O
Kluski mě lákají, někdy vyzkouším.:yes:

Nadja Nadja

8. 1. 2012 13:43

;-) Alka + Alena (neregistrované):
neposuzujeme název, ale jídlo.
:-( Alka píše: .... tomuto plnému umělých věcí a náhražek ....
Ať čtu rcp jak chci, nenacházím plno umělých věcí, možná by se tak daly označit pouze DVĚ - Hera a jíška Knorr (já nepoužívám, takže neznám).
Kdyby byla uvedena pouze jíška bez specifikace a místo Hery byl napsán jen tuk, určitě by ses vůbec nad tím nepozastavila. Někdo máslo nesmí, tak použije něco jiného, třeba tu Heru. Vsadila bych se, že ji používáš také, sice ne do omáčky, ale při pečení moučníků a cukroví. Já raději pod maso používám sádlo, do moučníků Zlatou Hanu.
:-(( Alena: hnusotu? Tebe maminka nenaučila, že o jídle se takovéto výrazy nepoužívají? Abys někdy nebyla ráda, že "takovou hnusotu" máš.
;-) Eli, zapoměla jsi na výpek z masa a další koření.
:-p Já bych jen na začátku k masu přidala spoustu cibule a byla bych spokojená. A kluski se mi také líbí.
:yes:+19.:yes:

zizala zizala (moderátorka)

8. 1. 2012 13:39

Nerada se hádám, ale tady mi připadá, že jsou někteří (při vší úctě k nim) zbytečně přísní. Jediné, co je v receptu umělého, je ta jíška a tu si přece můžete udělat domácí a omáčku dochutit podle sebe. Tady se často chválí recepty plné kupovaných směsí koření, plné masoxů, podravky a jiných umělin a najednou tolik povyku pro dvě lžíce jíšky :-( Opět se tu neměří stejným metrem, je mi to líto.

marunda marunda

8. 1. 2012 13:27

Pavle, to je co? Taky se divím, co tu holky píšou. Hera se mi taky nezdá, ale když to někomu chutná, tak proč ne! Já si ji ukládám a určitě zkusím. Mám ráda omáčky a tahle je jednoduchá. Fotka vypadá krásně. Jednou zkusím místo másla nebo oleje heru, a uvidíme, jak nám bude chutnat, tolik jí tam zase není, aby byla cítit. Dávám bod:yes:

Nonya

8. 1. 2012 12:24

Mozem pridat 5 bodov:-? ja mam rad vsetky umeliny a tato by mala vyhrat medailu :yes::yes::yes: bod odo mna
aj ja sa prd vyznam do varenia , musim si to vytlacit:-p

pavelk pavelk

8. 1. 2012 11:20

Jak tak koukám, na ty kladné i záporné názory,nabývám dojmu,že jsem měl užít název: Mana pro nemajetné a šlichta pro boháče. Takové komentáře jsem si nepředstavoval.Některým z vás se divím.:-//

chocolate chocolate

8. 1. 2012 00:34

Já se domnívám, že chuť masu s omáčkou dodá koření, které autor používá.Osobně bych si maso dala na cibulový základ a podlévala vývarem (a klidně i z kostky;-)).
Použití polohrubé mouky-já zahušťuji hladkou, ale třeba moje babi od Třeboně zahušťovala výhradně polohrubou, asi je to o zvyku (a jak mi u ní chutnalo:-p).
Nad Herou jsem se podivovala před pár měsíci u receptu na maso od Cathleen, zase jde asi o zvyk, já jsem závislák na pravém máslu.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou

Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P534