Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslový croissant

Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty můžeme připravit bez náplně, naplnit čokoládou, nebo upéct naslano například plněné šunkou a sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez kynutí a chladnutí

95 min (80 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez kynutí a chladnutí)

29. 1. 2012 17:38

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 536 kJ / 3 952 kcal
Bílkoviny66,02 g
Tuky218,70 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 6,14 g
Sůl15,28 g
Sacharidy421,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

5. 5. 2012 19:03

:yes: jsou moc krásné

Zdenullinka Zdenullinka

5. 5. 2012 14:36

senky:Ahoj ,moc mě těší že se tak skvěle povedly.;-)Máte je ukázkové.:yes:

senky senky

5. 5. 2012 08:41

Zdeni:-K:-K skvostné:-O:yes::yes: byl to můj vůbec první pokus o převalované těsto a musím se pochválit:-8:-8:-D:-D mládež už krouží okolo s pinokiovským nosánkem, tipuju, že za chvilku budou rohlajdy pryč;-) a to je ta pravá pochvala:yes::yes: díky za racept a návod, určitě nebyly naposled;-) posílám bod a foto:-)

senky senky

4. 5. 2012 16:18

Zadělávám a uvidím, zítra ráno podám hlášení;-):-)

Zdenullinka Zdenullinka

2. 2. 2012 21:19

Dotaz:Bohužel jsem croissany nestihla spočítat. Osobně si ale myslím, že záleží jen na vás, jak je uděláte velké a od toho se pak bude odvíjet i jejich počet.;-)

Dotaz

29. 1. 2012 22:41

Dobry vecer,
kolik kusu croissantu vyjde z jedne davky? Jinak vypadaji nadherne, urcite vyzkousim :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2012 20:12

Hmmmm, jdu asi raději pryč..;-):yes:

senky senky

29. 1. 2012 19:32

Chválím a ukládám:yes::yes: máš je krásné:-O taky jsem se jednou pokoušela, ale bez valného úspěchu:-8:-)) Asi to budu muset zkusit znovu a použiju k tomu Tvůj receptík;-)

sebena sebena

29. 1. 2012 19:19

ty teda jsou :yes:a jak krásně do zlatova upečené:-K

srettka

29. 1. 2012 19:14

safraporte, to jsou mi ale kocouranty:-p já to jednou zkoušela, ale ten kocourantskej efekt mi nějak jaksi nevyšel a byl z teho kynutej rohlik:-S
ale ty to máš fakt pěkný:-p:yes:

Zdenullinka Zdenullinka

29. 1. 2012 19:13

Holky určitě je vyzkoušejte, není to zase tak pracné jak to vypadá a výsledek stojí za to! ;-)

Zdenullinka Zdenullinka

29. 1. 2012 19:10

rebeka: Správně Hraběnčiny řezy...teda byly tam Hraběnčiny. :-))

Zdenullinka Zdenullinka

29. 1. 2012 19:09

Anetkab:Chybička se vloudila:-) Už je to napraveno, 3 fotka je v nenávratnu.;-)

pipre pipre

29. 1. 2012 19:07

:yes::yes:+7

BILKOVAI BILKOVAI

29. 1. 2012 19:06

Moc pěkné a taky se na ně chystám. Snad v týdnu bude čas;-)....+1:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí croasant croissant recept máslový croissant máslový croissant recept croissant máslové croissanty recept recept croissant recept na máslový croissant croissant máslový recept na croissant croisant recept domácí croasant croasant recept croasány máslový croasant recept domaci kroasan croisant croasant s čokoládou recept maslovy croasant těsto na croissant

Suroviny: mléko, mouka hladká, droždí sušené, cukr, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Domácí máslový croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQoJ