Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší špenát

Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.

Hodnocení receptu je 5,0 (150×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 8. 2008 22:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 268 kJ / 542 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky30,02 g
Vláknina15,95 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 240 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy40,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BronislavaP BronislavaP

1. 1. 2016 21:26

Velice jemný, lahodný. Doporučuji...:yes:

Jana

16. 4. 2015 16:53

Dobrý den za mě je špenát opravdu vynikající jak na příravu tak do chuti a co je pro mě ještě moc a vlastně taková zlatá medaile ...že ho začal po dlouhých letech jíst přítel a jedí ho i děti..moc děkuji jiný už ani dělat nebudu;-):-K

Ivana79 Ivana79

2. 4. 2015 15:55

Dávam ešte mleté čierne korenie-a ja teda dosť :-8 ale inak robievam takto a je mooooooc dobrý :-K:yes:

helca

23. 3. 2015 15:44

s tou moukou si myslim je to tak ze driv byly spenatove zmrazene kostky plne vody tak bylo treba dohustovat.. dnes uz koupite v sacku zmrazene listy ktere tolik vody nemaji..lepsi kvalita..

Irena Amphllet-Vanatova

14. 3. 2015 13:40

Já ho varim stejně, ale podle me babičky tam patří ještě muškátový květ. Zkus te to...Hezky den

jarda Kadic jarda Kadic

2. 2. 2015 18:45

pájina: u nás dáváme též vajíčko,nebo zahustíme jíškou.

pájina

2. 2. 2015 17:48

:-(( tedy zahušťovat špenát moukou? Nejlepší je rozkvedlané vajíčko ;)

Milan

5. 12. 2014 14:37

.... dochucuji trochou majoranky.

Janinka

16. 11. 2014 11:24

omlouvám se, ale nechala jsem se nachytat na nadpis nejlepší špenát. Špenát máme moc rádi, ale nastavený moukou to nemůžu, zvedá kufr:-((. Rodince bych ho nikdy nepředložila.:no:

Lucie

6. 11. 2014 15:20

já doma dělam špenát s houskovým knedlikem a kuřecíma nudličkama ! To je potom mňamka ! :))) Doporučuju vyzkoušet . Jednou jsem to zkusila a od te doby už s ničim jiným než s kuřecím a knedlikem , přítel si to taky moc vychvaluje ! :)

casino casino

3. 9. 2014 13:37

U nás cibulka dočervena, česnek a mléko až v závěru vaření a špetka pepře:yes:
A dát do názvu jakéhokoli receptu slůůůvko NEJLEPŠÍ, tak to bych si při své drzosti nedovolil ani já:-8

Teza

3. 9. 2014 12:30

Výborný!! hledala jsem variantu bez vajec a smetany, vyzkoušela a chválím, jednoduchý a moc dobrý, nepoužila jsem jen mouku, vařím bezlepkově a i tak byl dost hustý.:yes:

Vladimír

2. 8. 2014 11:28

Petr Majer: Mléko se dává na neutralizaci kyseliny šťavelová, což vůbec není tělu prospěšná látka. Zahuštění moukou nebo lépe jíškou je zcela běžné, každý nemá rád zelenou vodu mezi špenátovými lístky. A vajíčko jak kdo má rád, někdo dělá špenát bez vajíčka - ale s volským okem, jiný si dá vajíčko do špenátu, a k tomu si dá třeba klobásku. Pokud Vám stačí listy jen tak, klidně se běžte napást, ale netvrďte tu cosi o zastaralých zvycích.:-p

Petr Majer

18. 6. 2014 10:19

Dávat do špenátu mouku,mléko či vejce jsou nesmysle....které zůstaly z dob minulých.Já si raději koupím mražené špenáty 3 a jen na cibulce rozpustím a dochutím česnekem....aspoň nemám zalepený žaludek moukou a nekazím si chuť moučnou přívhutí. A mléko,nebo smetana nezjemňují špenátu chuť,ale zcela ji likvidují a navíc mléko neutralizuje prospěšné látky ve špenátu....Dobrou chuť,ale příště bez přísad.

svetluska1104

28. 5. 2014 12:43

Dnes jsem zkoušela,ale trochu od každého :-)
Dala vařit 2 špenáty, přidala 3stroužky česneku vcelku,trošinku vody na podlití než se špenát rozvaří, půlku masoxu,sůl,pepř.pak česnek rozmačkala, zalila jednou smetanou ke šlehání a zahustila rozkvedlaným vajíčkem. Vždy musím manželovi a synovi špenát nutit,ale tentokrát to zblajzli a ještě si i přidali.mnam doporučuji :-))):-K

1 3 4 5 6 7 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem

Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Nejlepší špenát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LR