Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmikráskový sirup

Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový sirup je ideální při onemocnění dýchacích cest.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin doba louhování

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin doba louhování)

21. 8. 2008 09:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 818 kJ / 3 064 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy760,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Osvědčený recept od babičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

keltika keltika

10. 5. 2021 11:11

krásný slunečný den, já jsem vyhnala dítko počítat kvítky, z legrace - a ona, tak jo, jdu počítat.. :-* .tento sirupík dělám už třetí rok, a někdy i dvakrát za jaro, dokud mi manža neposeká krásky sekačkou...je výborný, děkuji za recept, už začínají nakvítat šeříky, tak budeme dělat i růžový :yes:

Dankamad.

23. 4. 2021 16:51

Jarecka: Vše jsem si od Vás zkopírovala. :-)
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??

Jarecka

9. 3. 2018 22:26

lenka: chce to méně cukru :-)

Jarecka

9. 3. 2018 22:23

Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.

spagetka spagetka

22. 5. 2014 09:29

lidus: píšu to níže, není třeba zavářet, prošlo to varem, tak,že už je to sterilní. Ale uchovat v chladu - špajzka, sklep, určo ne na světle a slunci. Tyhle sirupy mi vydrží do další sezóny určitě. Džemy, marmelády taky nezavářím, protože projdopu varem a taktéž obsahují cukr, který je sám o sobě přirozený konzervant, takže se nebojte ;-);-)

lidus

22. 5. 2014 09:10

Můžu ho i zavařit? Jak vydrží dlouho - chci ho udělat aby mi vydžel na zimu až budou choroby...;-)

tejaja tejaja

16. 5. 2013 18:42

spagetka::-D:-D:-D ešte že tak :-D:-D:-D to by som psychicky nezvládla :-D:-D

spagetka spagetka

16. 5. 2013 18:40

tejaja: v životě nepočítej, to je blbost. Prostě propláchnuté natlačíš do sklenice a zbytek dle receptu :-D:-D:-D

tejaja tejaja

16. 5. 2013 18:35

Fakt to musím počítať ?!? :-O Ježiškove husličky :-D:-D:-D Veď zblbnem ;-):-D

Míša

16. 5. 2013 18:23

Díky holky, hodím radši do lednice ;-)

Bibinka Bibinka

16. 5. 2013 14:03

MÍŠA:já takové věci, co neprojdou sterilizací uchovávám pro jistotu v lednici;-)

spagetka spagetka

16. 5. 2013 13:45

MÍŠA: skladuj v chladu, ne nutně v lednici, ale chlad a neměl by být na světle, raději příšeří až tma, takže špajzka, sklep, prostě co máte doma. Ne na slunci a v teple, zkvasil by.

MÍŠA

16. 5. 2013 13:24

lenka: Dneska jsem sirup vařila. Délka vaření asi tak 10-15 min. Pak jsem slila do lahviček a je to sirup :) Jen teď nevím, jak se skladuje? Normálka může být v komoře nebo musí být v lednici? Díky za radu :-K

lenka

30. 4. 2013 16:05

Taky se mi podařil místo sirupu med. Mám ho nalitý v lahvích s úzkým hrdlem.:)

Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.

Venďa

17. 5. 2012 07:04

sirup výbornej..! Místo cukru krupice jsem do něj dala třtinový cukr, vařila půl hodiny a druhý den ráno hustota srovnatelná s lesním medem. Takže místo medu si teď do čaje dávám sirup neboť mne bolí v krku. Tak jsem zvědavá jak zapůsobí...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: med ze sedmikrásek sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup recept recept na med ze sedmikrásek domaci sirup ze sedmikrasek čaj ze sedmikrásek sedmikráskový med od babičky med ze sedmikrásek recept mateřídouškový med med z sedmikrásek domácí med ze sedmikrásek recept na sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup sirup z sedmikrasek sedmikráskový salát sedmikráskový med recept od babičky zázvorový sirup recept recept na mateřídouškový sirup jak se dělá čaj ze sedmikrásek med se sedmikrasek

Suroviny: květy sedmikrásky, citron, cukr krupice, voda

TopRecepty.cz

Sedmikráskový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMm