Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,89 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 53,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 336,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Moje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 4 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 14 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 14 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 15 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 15 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 17 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 17 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 19 hodinami
Tématické fráze:
bezmasá sekaná,
recept na pohankovou sekanou,
pohanková sekaná s masem,
sekaná bez masa,
bezmasá sekaná recept,
zdrava sekana,
pohanková sekaná bez masa,
pohanková sekaná bez masa,
sekana z krup,
pohonaková sekaná,
zdraverecepty.cz,
zdraverecepty,
pohanka zdraví,
recepty na bezmasou sekanou,
předpis na sekanou,
domácí sekaná s pohankou,
sekaná z masa a pohanky,
recept na seknanou z pohanky,
pohanková sekená,
pohanka recepty-sekaná
Suroviny:
pohanka,
vločky ovesné,
vejce,
česnek,
cibule,
strouhanka,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (25)
Pohanka má i po uvaření zůstat pevná, možná se některým zdá, že je tuhá, ale opravdu by to tak mělo být.
Pokud chcete mít jistotu, že bude měkká, použijte místo pohankových krup pohanku-lámanku a postupujte podle tohoto předpisu.
Poprosím, tykajme si, tu je to zvykom
Já kupuji pohanku kroupu tmavé barvy, jestli je broušená tepelně nebo jiným způsobem to opravdu nevím. Možná v tom je ten problém. Načetla jsem na netu spoustu způsobů jak pohanku vařit, jeden odkaz jsem poslala, bylo uvedeno vařit 15-20 minut, dole posílám odkaz, kde se má pohanka nechat přejít varem a dát do peřin. Také jsem četla, že vařením se ničí rutin, ale pak jsem se zase dočetla, že pro zachování rutinu je důležité, aby se právě vsákla všechna voda. Omlouvám se, vůbec tu nechci dělat chytrou, ale já jenom že způsobem, který popisujete mi zůstala pohanka opravdu tvrdá. Potom jsem začala používat i lámanku,protože tu jsem zalila horkou vodou a lámanka jí do sebe asi po čtvrt hodině nasákla.
Teď mám koupenou pohanku kroupu, má světlejší barvu a návodu je napsáno..vařit 3 minuty, potom nechat dojít 30 minut a v žádném případě neslívat, aby nedošlo ke ztrátě rutinu.
Tak já nevím, smí se pohanka vařit a nebo ne?
www.varimezdrave.cz/pohanka-se-zeleninou