Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po farářsku

Pokud se nebojíme experimentovat, vykouzlíme z krkovičky, cibule a nivy skvělý oběd. Maso není potřeba podlévat, protože je samo o sobě velmi šťavnaté. Navíc zapečený sýr vytvoří na jeho povrchu zlatavou křupavou kůrku.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 659 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny79,46 g
Tuky75,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 5,01 g
Sůl12,50 g
Sacharidy27,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku naklepeme, po obou stranách opepříme, nesolíme. Vložíme do nevymazaného pekáčku. Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a hustě jí posypeme maso. Krok 3: Přidáme nastrouhanou nivu a na ni ještě nastrouhaný eidam, který posypeme sladkou paprikou pro barvu. Nepodléváme. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut při teplotě 175-180 °C.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 1. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po farářsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvzq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po farářsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvzq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (90)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to vynikající! Jen je lepší maso s cibulí chvíli zapékat a až potom posypat sýrem a dopéci.

... nedá sa otvoriť žiadne VIDEO ! 30.08.2025

miroslav51: všetky idú, chyba niekde u teba.

No moc jsem si pochutnala a přidala jsem i fotečku jen bohužel jsem neměla přílohu :-):yes:

Dělám poměrně často, jen si to už nefotím, proto přidávám sice staré foto, ale hlavně bodík. Je to dobrota :yes::-D

Z toho som blazon... Davam si do "Moje poznamka" pocet zdielani - u dobrych receptov si to ukladam, aby som si ich nejako vyberal, kedze nie som dobry kuchar... A uz viackrat sa mi stalo, ze u mnou vybranych receptov klesla zdielanost. V poznamke mam k receptu 4979, a dnes 5! Co sa to deje?

JanZZ: napíš adminom

Tak to jsem blázen já vidím recept a né reklamu:-D:-D:-D

Jsem v šoku!!!!!! Kliknu na recept a nad ním se objeví reklama na mast na plíseň na nohou.Hnus.

Esterka1:
Asi nás smáznou, že
...ale to jste měla štěstí převeliké:-)
Píšete o nohou...
No, ale i ty nejkrásnější nohy někde končí a i na ten konec bývá zhusta k vidění reklama na mast... 8-(

Esterka1: Keď ste registrovaná a prihlásite sa, nemali by ste reklamu vidieť.;-)

same chutovečky krkovičku pečenu zboznujem na každý sposob ))))

vilma vildomcová 5. 7. 2016 06:17
Dělám něco podobného pod názvem" kotlety na šlehačce " . Nejdříve pokrájené, okořeněné, neuvařené brambory, na ně OKOŘENĚNÉ I S ČESNEKEM maso a zaliji šlehačkou. SÝR AŽ PŘED UKONČENÍM..Výborné.:yes:

marian buransky 20. 6. 2016 07:53
toto bude určite mňáááám
:-8

marian buransky: a já to před dopečením podliju červeným vínem a nechám pořádně vsáknout...to je potom mňamka !!!;-)

Nádhera-určitě vyzkouším;-):yes:

Tématické fráze:
speciality z krkovičky, recepty z krkovičky, krkovice recepty, krkovička, krkovička recepty, dietní krkovička, krkovička recept, top recepty z krkovice, dobré recepty na krkovičku, krkovice recept, recepty z krkovice, kotlety po farářsku, recept na krkovičku, recept z krkovičky, recept na dobrou krkovicku, dobrá krkovička, kotleta po fararsku, speciality z krkovice, recepty krkovička, recepty s krkovicky

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sýr niva, sýr eidam, pepř mletý, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu