Velikonoční nádivkové knedlíky
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené maso, to vše je jindy součást velikonoční nádivky.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 694 kJ / 3 273 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 207,42 g | 
| Tuky | 68,49 g | 
| Vláknina | 27,50 g | 
| Cholesterol | 1,38 g | 
| Sodík | 7,94 g | 
| Sůl | 18,67 g | 
| Sacharidy | 443,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Bylinky nasekáme nadrobno. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme trošku oleje, na něm rozškvaříme maso. Přidáme rohlíky a ty opečeme dokřupava.
	Krok 2: Všechno přendáme do mísy. Rozšleháme vajíčka s mlékem a zalijeme rohlíky s masem. Necháme nasáknout, přidáme ostatní suroviny. Osolíme, dáme muškátový květ, petrželku, pažitku, kopřivy a posypeme moukou.
	Krok 3: Rukama namočenýma ve vodě pěkně promícháme a tvoříme koule ve velikosti pomeranče.
	Krok 4: Knedlíky oválíme v mouce a necháme tak 15 minut ležet, aby sesedly. Dáme je vařit do slané vařící se vody. Uvolníme ode dna vařečkou a necháme vařit 20-25 minut.
	Krok 5: Knedlíky po vyndání ihned propíchneme, aby unikla pára. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Velikonoční symboly v naší kuchyni
Zveřejněno 2. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční nádivkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Ar
Moje poznámka
					
				
Velikonoční nádivkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Ar
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 38 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 49 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční oběd, 
						
						
							recept na velikonoční oběd, 
						
						
							recepty na velikonoční oběd, 
						
						
							velikonoční oběd recept, 
						
						
							nadivka z knedliku, 
						
						
							velikonoční obědy, 
						
						
							velikonoční recepty, 
						
						
							velikonoční recepty obědy, 
						
						
							originál recept na velikonoční nádivku, 
						
						
							velikonoční nádivka, 
						
						
							knedlíky z nádivky, 
						
						
							velikonočni obed recepty, 
						
						
							nádivkové knedlíčky, 
						
						
							vidensky plněne knedliky, 
						
						
							oběd s knedlíkem, 
						
						
							knedlíky s kopřivama, 
						
						
							knedlík kopřivy, 
						
						
							muškátové knedlíky, 
						
						
							velikonoční nádívka recepty, 
						
						
							velikonoční nádivka recept
						
					
						Suroviny:
						
							rohlík, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							kopřivy, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)