Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík z domácí pekárny

Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme zadělat těsto pomocí domácí pekárny a vykynuté už ho jen vytvarujeme a uvaříme knedlíky jako z pohádky.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

31. 8. 2008 12:29

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie1 034 kJ / 247 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky14,45 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,25 g
Sacharidy18,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ArtsyTeree

13. 9. 2011 12:40

Fantastické, přidala jsem dvě hrsti strouhanky, trochu vody a sekanou kudrnku, vyndala uprostřed kynutí z pekárny, a jsou fantastické!
http://artsyteree.blogspot.com/

Michaela Medkova Michaela Medkova

27. 2. 2011 14:56

Děkuji za receptík, knedlíky se u nás osvědčily:-K. Mám dotaz, krájíte je nití a nebo nožem? Dávám bodíčka:-K

buryna

9. 2. 2011 14:49

včera jsem dělala a jsou moc dobré :-p:yes: a hlavně díky DP je to rychlovka :yes:

bbugi

5. 2. 2011 09:00

moc děkuji za výborný recept .všem doporučuji :yes:

Pralinka

1. 1. 2011 17:53

Děkuji za výborné vychytávky Betyně, knedlíky se báječně povedly. Vařila jsem na páře na pařáčku, podložené pečícím papírem. A po vykynutí nechala ještě chviličku propracovat - program Dort co hned míchá a nehřeje.:yes:

Jana+3lumpici Jana+3lumpici

28. 8. 2010 10:51

mirca75 - děláš knedlíky i z čerstvého droždí, nebo raději ze sušeného? Mi se totiž knedlíky nedaří a ráda bych konečně měla dobrý...

mirca75 mirca75

28. 8. 2010 10:47

Jani s lumpíkama:-) 1 lžička sušeného droždí = 1/4 kostky čerstvého droždí;-). Jinak na knedlíky dávám na kilo mouky 1 kostku,takže do půl 1/2 kostky stačí;-).

Jana+3lumpici Jana+3lumpici

28. 8. 2010 10:42

Holky, potřebuji radu - pokud bych dávala čerstvé droždí, kolik? Na chleba se dává 1/3 na půl kg mouky, mám dát taky 1/3 kostky?

Betyna

22. 5. 2010 19:53

Sara.redsea: tak gratuluji k úspěchu s knedlíky! Pokud bys přece někdy chtěla zkusit v páře, tak můžeš takto: Na spodek většího kastrólu vodu, přes katrol napnout utěrku a dobře zavázat provázkem, nechat vřít vodu a na tu utěrku knedlíky položit a přilopit druhým velkým kastrólem položeným dnem vzhůru - musí být nahoře dostatek místa, a neodklápět aby se nesrazily, odklopit až po upaření,pařit cca 30 minut. Potom klasika - po sundání propíchnout aby se nesrazily.

Sara.redsea

22. 5. 2010 19:15

Teda,poprve v zivote sem delala knedlik,ziju v Egypte a zkousim doma varit ceska jidla,protoze mi moc chybi a cekat na maminku,az zase prijede uvarit se mi nechce :-8.Takze dnesni menu byl spenat s knedlikem.Manzelovi moc chutnalo,ikdyz to byla jeho premiera.Takze dekuju za pomoc,byl fakt skvelej.Akorat knedliky sem varila,protoze paracek bohuzel nemam.Ale i tak skvely :yes: Samozrejme pridavam bodik

petrzelka

16. 5. 2010 12:46

Betyna,dík za dobrou radu s tím pečícím papírem.Taky vařím v páře a někdy se mi stane že se mi přichytnou;-)

Betyna

16. 5. 2010 12:13

Někdy nahrazuju část hrubé mouky celozrnnou moukou, taky jsou moc dobré!

Betyna

16. 5. 2010 12:12

Po vykynutí těsta je dobré ještě ho rozdělení do bochánků propracovat, jinak knedlíky prasknou jako na prvním obrázku. Také je možné, po skončení programu Těsto, ještě na chvilku pustit program který rovnou hněte (bez předehřevu) např. Koláč, Dort apod. podle toho co máte na vaší pekárně a pak vyklopit, rozdělit, utvořit šišky a nechat je nakynout.
Já pařím v parním hrnci, potom je potřeba buď spodek knedlí (JEN spodek) natřít olejem, aby se nepřichytily na dno, nebo dát na dno kousek pečícího papíru - na ten se knedle nikdy nepřichytnou. Po upaření propíchat špejlí, aby unikla pára a aby se nezdrcly...
Pečící papír můžete dát i na ten kovový pařáček co používáte v obyčejném hrnci.

petrzelka

16. 5. 2010 11:22

Toto těsto je super,jen dávám místo mléka vodu.:-K:yes:

Mafra

1. 3. 2010 19:28

Můj první knedlík v životě a obrovský úspěch. Děkuji , děkuji. Knedlík je krásný, nadýchaný a pro mě nejchutnější jaký jsem kdy jedla. Mlaská si i zbytek rodiny:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý knedlík z pekárny kynuté knedlíky z pekárny kynuté knedlíky v pekárně houskový knedlík z pekárny nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík bramborový knedlík domácí knedliky z pekarny na chleba houskový knedlík v pekárně kynutý knedlík v pekárně houskové knedlíky z pekárny domácí kynutý knedlík domaci bramborovy knedlik houskové knedlíky v pekárně bramborovy knedlik z domaci pekarny bramborove knedliky z domaci pekarny domácí bramborové knedlíky rychlé recepty pro domácí pekárnu domácí pekárna-knedliky kynutý knedlík houskový z pekárny domácí knedlík bez droždí

Suroviny: mléko, olej olivový, sůl, cukr, droždí sušené

TopRecepty.cz

Knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ69