Suroviny
Porce: cca 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 389 kJ / 2 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,36 g |
| Tuky | 32,32 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 782 mg |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 469,66 g |
Postup přípravy
Pokud si chcete s dortem více pohrát, nemusíte jej dělat jen do kruhu. Z tvrdého kartonu si vystřihněte šablonu ve tvaru včelí plástve, srdce, podkovy a podobně, přiložte ji na čerstvě upečenou placku těsta a obřízněte pomocí rádýlka nebo ostrého nože.
Zkaramelizované kondenzované mléko si můžete buď zakoupit hotové, nebo si jej vyrobit: den předem 2 hodiny vařte uzavřenou konzervu salka ponořenou do vody a nechte přes noc vychladnout. Koupené zkaramelizované kondenzované mléko je sice trošku dražší, ale zato má nádherně sytou barvu a vůni a také je výrazně tužší než to dělané doma.
Podle nálady a inspirace dozdobte například čokoládovou dekorací, marcipánovými postavičkami, nebo jen boky medovníku obvažte širokou (dekorativní) mašlí. Inspirovat se můžete včelím medovníkem, nebo čokoládovým květem viz foto.
Díky medu, který funguje jako báječný konzervant by vám měl medovník vydržet v lednici skutečně dlouho (prakticky podle data spotřeby másla). Nicméně u nás se sní vždy ještě týž den.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník se dvěma druhy krémů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VoqW
Moje poznámka
Medovník se dvěma druhy krémů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VoqW
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové rohlíčky
Terka39 před 7 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 47 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí medovník,
medovník ze salka,
nepečený medovník,
krem ze salka,
povidlový medovník,
medovník bez salka,
tescoma s chutí medovník,
kuličky z medovníku,
kuličky z medovníku recept,
medovník ze dvou krémů,
tescoma s chutí recepty medovník,
recept na domácí medovník,
medovník,
krémový medovník,
medovník recept,
medovik recept,
druhy krémů do dortů,
domácí medovík,
medovik,
zkaramelizované vlašské ořechy vyrobené doma
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr třtinový,
med,
prášek do pečiva,
vejce,
máslo,
mléko kondenzované,
mléko kondenzované,
likér mandlový,
čaj černý,
mandlové aroma,
ořechy vlašské,
zdobení
Komentáře (20)
strašná škoda, moc jsem se na medovník těšila
netušíte co jsem udělala blbě? je možný,že se těsto peklo moc krátce a díky tomu pak nenasáklo? to se mi ještě nestalo, aby se mi něco tady z Topreceptů nepovedlo...
I když vypadá složitě, je to celkem jednoduché, vážně.
rebeka: To jsem chtěla, ale teď už mi to nějak nejde otočit. Poradíš, jak na to?