Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 011 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,60 g |
Tuky | 6,06 g |
Vláknina | 17,93 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naporcujte na 3 stejně velké úhledné kousky a očistěte od všech blanek, šlach i kousků tuku (aby vám zbylo jen krásně čisté maso). Opláchněte ho pod proudem vody a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem nařízněte na každém kousku několik mělkých zářezů, díky kterým se dostane chuť koření hlouběji do masa.
Krok 2: Kozí jogurt smíchejte s kořením tandoori a nechte v něm maso marinovat minimálně 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
Krok 3: Mezitím si můžete připravit přeliv. Z máty otrhejte lístky a vložte je do mixéru společně s nadrobno nakrájenou okurkou a jogurtem. Stroužek česneku oloupejte, vyjměte z něj zelený středový klíček (kvůli stravitelnosti), nakrájejte ho na kousky a přidejte do mixéru. Důkladně promixujte v hladkou omáčku a přesuňte do lednice vychladit.
Krok 4: Rozehřejte troubu na 190°C. Každý kousek krůtího masa zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a pořádně uzavřete, aby vám při pečení neunikala šťáva a nepřipalovala se. Alobalové balíčky vložte do pekáčku nebo na plech a dejte péct na 40 minut, až bude maso upečené, ale zachová si svou šťavnatost.
Krok 5: Rozbalujte opatrně, abyste se nepopálili o horkou páru a přesuňte na vyhřátý talíř (stačí jej na chvíli dát do teplé trouby). Podávejte teplé, přelité mátovým dipem.
Krok 6: Jako příloha se hodí ohřátý pita chléb (na suché pánvi, nebo v troubě), případně bramborová placka.
Zveřejněno 21. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Moje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 5 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 6 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 7 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 9 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 10 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 10 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 11 hodinami
Tématické fráze:
tandori pasta,
pasta tandori,
koření tandori,
kruti prsa jak pripravit,
tandori pasta recepty,
salát tandori,
krůtí maso tandori,
krutí prsa tandoori,
ryby recept exotika,
co je tandori pasta,
tándori,
tandori koření,
tandori pasta recept,
tandori recept,
krůtí kousky tandoori,
velkakozi prsa,
plněná krůtí prsa kozím sýrem,
krůtí s kozím syrem,
maso tandori,
kruti smes tandori
Suroviny:
prsa krůtí,
jogurt kozí,
koření tandoori masalo,
máta čerstvá,
okurka salátová,
česnek
Komentáře (7)
Nonya: Jasně, je to prostě inspirace - proto je to v uvozovkách
http://en.wikipedia.org/wiki/Tandoori_chicken
Dobrý nápad na ten dip
Podle nicku asi budeš autorkou fotky, že jo. Máš pěkné webovky