Mrkvový perník s povidly
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost. Pokud jej doplníte ještě čokoládovou polevou, stane se jistě oblíbeným dezertem i ve vaší rodině.
Suroviny pro 1 plech
plech = 30 × 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 337 kJ / 4 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,06 g |
| Tuky | 154,07 g |
| Vláknina | 23,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 655,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno.
Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny, k nim přidáme mrkev, mléko, olej a vejce.
Krok 3: Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na konzistenci tužšího litého těsta.
Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme při teplotě 175-180 °C po dobu 25-30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Upečený necháme vychladnout.
Krok 5: Po vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.
Zveřejněno 9. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Moje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 43 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Tématické fráze:
pernik s mrkvi,
perník s povidly,
mrkvovník,
perník s povidly recept,
vlacny mrkvovy pernik,
perník z mrkve,
povidlovy perník,
božský mrkvový koláč,
perník recept,
recept na perník s povidly,
domácí perník s povidly,
lehký perník,
litý perník s povidly,
recept na pernik,
perník s povidlama,
perník s povidlím,
výborný perník s povidly,
mrkvovy kolac s povidly,
mrkvovník recept,
perník recept s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mrkev,
vejce,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
povidla švestková,
poleva čokoládová
Komentáře (49)