Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Key lime pie - limetkový koláč

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

26. 8. 2012 07:57

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 126 kJ / 8 156 kcal
Bílkoviny131,67 g
Tuky174,13 g
Vláknina448,29 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 541 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy1 291,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mi dal bratr, který se tento moučník naučil v práci a může se po něm utlouct. :) Recept jsem si trošku upravila, aby plně vyhovoval i mým chuťovým buňkám. :)))

Pozor, limetek kupte vždy více! Nahrazovat chybějící limetku citrónem se totiž nevyplácí a je to pak až moc kyselé. ;D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hladovahana hladovahana

11. 5. 2020 18:56

Ja jsem delala vyborny ze zazvorovych susenek, muzou se pouzit napr. Lotusky. Rozmixujou se, smichaji se 100g rozpusteneho masla a poradne se natlaci do formy, 5-10 minut se to pece na 170 stupnu. Na to se nalije limetkove testo. Vsechno ma pokojovou teplotu. Sleham 4 zloutky 10 minut, pak pridam nizkotucne Salko, sleham 5 minut, pak pomalu pridam 150 ml stavy z limetek a kuru ze 2. Pecu 15min na 160 stupnu. Necham pomalu vychladnout. Musi odpocivat minimalne 2 hodiny v lednici nez se muze servirovat. Nejlepe se slehackou.

janinka

17. 2. 2015 22:32

Luxusní záležitost,nedělala jsem ho naposledy. :-):-):-*:-*

Stáňa

27. 1. 2015 10:33

Já dělám taky limetkový dort, ale trochu jinak. Korpus je z lehkého piškotového těsta,do kterého přidám strouhanou kůru z limetek a trochu vanilky,ten nechám upéct.Na vychladlý kurpus dám krém,který je z jemného tvarohu,limetkové štávy,limetkového pudinku (uvařeného a mírně vychladlého) a cukru podle chuti. Kdo chce ten dort vyšperkovat,může korpus potřít marmeládou z černého rybízu nebo z dokonce z limetek. Já si ji dělám, protože tenhle dort máme rádi a mezi návštěvami s ním slavím úspěch.

sekova

24. 2. 2014 14:07

:-(( Vůbec to nešlo jíst, celé se to rozsypalo.:-//;-(:-(:-((:-((:-((:-((:-((

ingrid

9. 8. 2013 20:04

Výborný ;-)

Kika

21. 5. 2013 15:44

Bohužel, vůbec nám nechutnal :(
Šíleně přeslazený, to Salko udělalo svoje.
Avšak pro ty, kdo mají rádi hoodně sladké v kombinaci s kyselým, je to dobrá volba :)

ivulinka ivulinka

28. 8. 2012 17:24

:yes::-p

Kanyla

26. 8. 2012 21:03

Hezké! ;-)
K předchozím komentům: salko do cheesecaku proč ne. Korpus taky vždycky předpékám. Cukr do korpusu bych též vynechala. Přiznám se, že špejlí bych do toho nerýpala, radši bych pekla na méně stupňů a o něco déle, ale jestli to funguje i tak, jak je psáno v receptu, proč ne. Musí být dobrý :yes:

Evane

26. 8. 2012 19:19

Moc díky, doufám, že nebudete jen koukat, ale vyzkoušíte a dáte sem nějaké hezčí foto.;-)
To Vlahos: Někdy korpus nechávám v troubě jen pět minutek a taky to jde...jen jednou jsem se nějak zamyslela a dala hmotu na nepečený korpus a buď jsem to měla málo udusané, nebo to opravdu chtělo upéct, ale tekutá hmota mi narušila korpus a nevypadalo to moc valně...:-D Takže už to neriskuju a peču zvlášť.

vlahos

26. 8. 2012 17:15

Nedalo by se to upéct najednou a ne nejdřív korpus a pak korpus s náplní?

plotna plotna

26. 8. 2012 12:34

Tak ten bude určitě hodně osvěžující.A dobrý.:-p:yes:

katyvypl

26. 8. 2012 12:29

Já dávám salko do cheesecaku a vždy je díky němu krásně hutný a chuťově , stejně tak limetky. ;-):yes:

jarka skrobakova

26. 8. 2012 11:59

pěkný receptík:-p:yes::yes:

pipre pipre

26. 8. 2012 11:56

Zajímavý recept:yes:

Bahula Bahula

26. 8. 2012 09:34

Zajímavé, tím pečením toho salka, láká k vyzkoušení :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: limetkový koláč limetkový koláč kondenzované mléko key lime pie key lime pie recept limetkovy pie limetkový nepečený dort key lime dort nepeceny limetkovy dort limetkovy dort limetkový koláč recept vyborny limetkovy kolac limetkový koláč s tvarohem nepečený limetkový koláč limetkový dort z kondenzovaného mléka limetková buchta lime pie limetkový cheesecake limetkový koláč nepečený limetový koláč key lime recept

Suroviny: sušenky bebe, mandle, máslo, cukr, mléko kondenzované, vejce, limetka, limetka, šlehačka, tvaroh

TopRecepty.cz

Key lime pie - limetkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWyj