Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 311 kJ / 2 942 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,26 g |
| Tuky | 118,48 g |
| Vláknina | 51,60 g |
| Cholesterol | 956 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 377,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Krok 2: Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omytou a nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření, skořici, nahrubo nastrouhanou dýni, brusinky a oříšky rozdrcené na malé kousky.
Krok 3: Přidáme také další mouku se sodou a vše vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy.
Krok 4: Tuhý sníh nakonec opatrně a zlehka zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme plech (formu) vymazaný máslem a vysypaný moukou.
Krok 5: Švestky omyjeme, pokrájíme na osminky, pokapeme rumem a poklademe na povrch těsta a dáme péci do předehřáté trouby na cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím špejlí. Pokud se těsto nelepí, je již upečeno.
Krok 6: Po upečení necháme moučník vychladnout, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a šlehačkou.
Zveřejněno 11. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Moje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 10 minutami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 47 minutami
Sýrová kolečka
zonoro před 2 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 6 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 6 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 6 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 7 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 7 hodinami
Tématické fráze:
perník se švestkami,
pečená dýně a švestky,
dýně, švestky recept,
medovo dýňové pernicky,
malované dýně,
pernik z hokaido,
rez se zavarenymi se švestkami,
medovo dýňové perníky,
perníkové švestky,
medovo pernikove cokoladovy kolac,
sušené dýně kostky,
vločkové koláčky s dýní,
švestky a dýně recept,
dyne a švestky,
dýně švestky recepty,
řezy s dýní,
peenik na plech,
dýně švestky recept,
pěna z dýne,
perníkové řezy se švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
brusinky sušené,
cukr třtinový,
med tekutý,
kůra citronová,
koření do perníku,
skořice mletá,
oříšky,
šťáva citronová,
dýně,
tuk,
mouka,
rum,
švestky,
čokoláda na vaření
Komentáře (27)