Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 311 kJ / 2 942 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,26 g |
Tuky | 118,48 g |
Vláknina | 51,60 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 377,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Krok 2: Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omytou a nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření, skořici, nahrubo nastrouhanou dýni, brusinky a oříšky rozdrcené na malé kousky.
Krok 3: Přidáme také další mouku se sodou a vše vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy.
Krok 4: Tuhý sníh nakonec opatrně a zlehka zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme plech (formu) vymazaný máslem a vysypaný moukou.
Krok 5: Švestky omyjeme, pokrájíme na osminky, pokapeme rumem a poklademe na povrch těsta a dáme péci do předehřáté trouby na cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím špejlí. Pokud se těsto nelepí, je již upečeno.
Krok 6: Po upečení necháme moučník vychladnout, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a šlehačkou.
Zveřejněno 11. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Moje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 3 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 13 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 13 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 14 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 15 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 16 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 17 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 18 hodinami
Tématické fráze:
perník se švestkami,
pečená dýně a švestky,
dýně, švestky recept,
medovo dýňové pernicky,
malované dýně,
pernik z hokaido,
rez se zavarenymi se švestkami,
medovo dýňové perníky,
perníkové švestky,
medovo pernikove cokoladovy kolac,
sušené dýně kostky,
vločkové koláčky s dýní,
švestky a dýně recept,
dyne a švestky,
dýně švestky recepty,
řezy s dýní,
peenik na plech,
dýně švestky recept,
pěna z dýne,
perníkové řezy se švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
brusinky sušené,
cukr třtinový,
med tekutý,
kůra citronová,
koření do perníku,
skořice mletá,
oříšky,
šťáva citronová,
dýně,
tuk,
mouka,
rum,
švestky,
čokoláda na vaření
Komentáře (28)