Panzanella
Panzanella je skvělým způsobem, jak využít starší chléb a vytvořit lehký a přitom sytý salát. Osvěžující a barevný salát, který pochází z toskánské kuchyně a je ideální pro letní dny. Tento pokrm využívá jednoduché ingredience, jako jsou zralá rajčata, křupavé okurky, voňavá bazalka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 427 kJ / 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,60 g |
| Tuky | 1,04 g |
| Vláknina | 6,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou, do které přidáme 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po asi 2 hodinách vyjmeme.
Krok 2: Chléb opečeme nasucho a nakrájíme na menší kostky.
Krok 3: Okurku nakrájíme na půlkolečka, rajčata na měsíčky. Zeleninu smícháme s chlebem, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
Krok 4: Zakápneme olivovým olejem a vinným octem, lehce promícháme a dáme na hodinu do ledničky. Můžeme z oleje, vinného octa, soli a pepře ušlehat jemný dresink.
Zveřejněno 18. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panzanella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w701
Moje poznámka
Panzanella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w701
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
pansanella,
jak zbavit cibuli palcivosti,
panzaela,
salat panzanela,
panazanela,
recept na salat panzanela,
pansanella recept,
panzanella chleba foto
Suroviny:
chléb bílý,
rajče,
okurka salátová,
cibule červená,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
ocet vinný bílý
Komentáře (12)
Migas - jídlo chudých Španělů
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5