Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

19. 11. 2012 17:29

magdalenka::-O no joo... byly tam takové krátery:-O:-O tak to asi bylo v cajku, že:-?:-D aspoň se tam té šlehačky vešlo víc:-8:-D

magdalenka magdalenka

19. 11. 2012 17:28

toto sa predsa nedá porovnať s varenými odpalovanými knedlíkmi!!! Tu sa ti musí počas pečenia urobiť dutina!!!

rebeka rebeka

19. 11. 2012 17:20

Bibinka: a joo vlastně.. tak ovocné knedlíky z odpalovaného těsta jsem dělala taky:-8 ale pečené totok ještě nee:-D;-)

Bibinka Bibinka

19. 11. 2012 17:17

Toho odpalovaného těsta se myslím bojíte zbytečně, vyzkoušejte a uvidíte. Já z odpalovaného těsta dělám léta ovocné knedlíky a jiné bych nikdy nedělala-je nejlepší:yes:i když ty se vaří a toto se peče v troubě bez otvírání trouby...pokud se to dodrží podle receptu, musí to dopadnout jedině dobře;-):yes:

jarka skrobakova

19. 11. 2012 16:58

ááchch, achuju Nadi, máš je tak překrásné, ty jsi šikulka. Foto nádhera:-K. Já bych si hned dala tuto lehoučkou krásu. Také jsem ještě nedělala odpalované těsto nikdy. Vždycky jsem z toho měla strach, ale Tvůj postup je perfektně popsaný tak budu muset vyzkoušet přes víkend:-D. :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p:-K:-))

magdalenka magdalenka

19. 11. 2012 16:56

Tak my sme doma s mamkou vždy robili "bobánky" s dvoma lyžicami namáčanými vo vode - asi sme nemali vrecko a to som netušila, že sú to vlastne "profiteroles". Dozvedela som sa to až dnes. (Krém bol nejaký varený, ako do krémešov.)
A moje deti, keď mali sviatok, si vždy objednávali "tie papulky so šľahačkou". Dala som na spodok šľahačku a na to koliesko ananásu z konzervy - ale iba tesne pred konzumáciou. Tým pádom som asi vyrábala väčšie bobany ako ty. Vrch som striedmo pokropila čokopolevou.
Máš krásne bobany s tou čokoládovou čapičkou...:yes:

1974andrea 1974andrea

19. 11. 2012 16:53

Dooga:Tak Vašíku, vidíš, vidíš:-D Teď tu budeš za outsidera:-D
Nadi nádhera, jako vždy od tebe, prostě to umíš i načančat;-)

rebeka rebeka

19. 11. 2012 16:38

olahok: suslajda: nebojte se toho odpalovaného těsta, já ho dělala dnes premiérově, ostuda:-8 taky jsem měla před ním hrůzu a respekt.. mé obavy byly naprosti liché;-) důležité je, dodržet zákaz otevírání trouby během pečení:-! klapne to, já to vím;-):yes:
a moc všem děkuju:-):-K

olahok

19. 11. 2012 16:31

Rebeko, ty jsou tak krásňoučké, tak rozkošné! Strašně se bojím, že to zvořu, ale přece jen se do nich ve středu pustím. S tou Vaší perfektní navigací mi to snad půjde. Vaše nápady a recepty zbožňuji. Nechodím sem pro inspiraci, na to nemám buňky, ale kvůli receptům od Vás, i dalších výborných kuchařinek, jako je Andrea atd., ale především od Vás. Líbí se mi Váš styl. Jsem "kulinární nádeník", nic nevymyslím, ale podle výborného receptu to dokážu nezkazit. Díky za to nádherné pokoukáníčko a luxusní rcp.:yes::yes::yes::yes::yes::-K

pipre pipre

19. 11. 2012 16:21

Jéééééééééééj, co to tu nevidím:-O:-D To vypadá jako ty výborné kule, které jsme jedly ve Valmezu:-D Teda Rebi, já fakt slintám a udělám si je, ať ztloustnu :-D:-D..Tak to dávám 1000 bodov:yes::-D

katyvypl

19. 11. 2012 16:21

Dooga: Zelenáš závistí, či co??? :-(( Mně se recept i fotečky mooc líbí!!!! ;-) A už kvůli ostatním zelenkavým lidem ráda dávám bodík - ať se z toho třeba ....ehm....nevím co. :-D:-)):-D :yes:

suslajda suslajda

19. 11. 2012 16:18

Tak před odpalovaným těstem mám velký respekt:-8 jinak ti posílám bodík za odvahu, která mě chybí:yes::yes:+12

rebeka rebeka

19. 11. 2012 16:16

hosta::-D:-D:-D dííík..

hosta hosta

19. 11. 2012 16:13

rebeka:já ti ho dám - to víš, láska nehněvaná, není milovaná:-D:-D

rebeka rebeka

19. 11. 2012 15:57

holky, já bych vám moc ráda nabídla, je jich ještě dost;-):-K
a moc vám všem děkuju:-K:-K


Dooga: takže ty mi bod nedáš, jo:-//:-?:-D:-D:-D:-D

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7