Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky vyjde asi 35 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 17 030 kJ / 4 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,29 g |
Tuky | 299,58 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 273,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.
A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:
Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2012 15:54
Rebi - Ty jsi ale šikovná+ Krásné a já chci taky
19. 11. 2012 15:52
Rebíčku...tak 7 ti právem náleží....krása,co k tomu dodat... a Doogo,ty se nečerti...Naděnka je mlsná koza a určitě nebude dělat něco,co jí nechutnávšak to všichni víme ber to ve sranděto by mi šmakovalo,škoda,že jsi tak dalekooooo
19. 11. 2012 15:48
rebeka:Nadi, kouknu a vidím a ještě při pohledu na tu dekoraci mně napadla básnička z dětství, jak princeznička na bále poztrácela korále, ale ty tvé jsou určitě celé a skvěle vyfocené
19. 11. 2012 15:46
yanull: fakt.. má pravdu, předsedo, vejcata jsou domácí.. jak jsi to poznala díky i tobě
19. 11. 2012 15:45
Rebí, mají moc hezké kloboučky, jako parta trpaslíčků . Vypadají móóóc chutně
19. 11. 2012 15:44
Naděnka hned v pondělí naše chuťové buňky dráždí svými bobánky, vidno, že je pečeno s láskou a domácími vajíčky, to se pozná hned podle barvičky, nejsou to žádné "vyšeptalé" větrníčky a já posílám za to dráždilo bodíčky, tedy jen jeden, neb více jich nejde +6
19. 11. 2012 15:43
senky: Jani, bylo to jednodušší, než jsem myslela
jarda Kadic: děkuju Jaroušku, Dogoušek vrčet může, ten nekouše
jarda Kadic: děkuju Jaroušku, Dogoušek vrčet může, ten nekouše
19. 11. 2012 15:40
Dooga: Vrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
19. 11. 2012 15:40
Nadíííííííí ty jsou skvostné kam se na ně hrabou ty od "Ftáka" recept na ně mám, ale co chybí, je odvaha Kdybych mohla pošlu Ti bodů celý pytel, takhle jenom ten 4.
19. 11. 2012 15:38
No aby jste se nezbláznili. Jen kvůli tomu, že Rebeka upeče obyčejné větrníky a jinak je pojmenuje. To zase vyvolená honí body.
19. 11. 2012 15:24
Jooooo,to bych mohl
19. 11. 2012 15:21
rebeka:tady si jeden přelomí jazyk ,jo mňam
19. 11. 2012 15:19
Bibinka: ano, to je originál.. nevěděla jsem, jak lépe to nazvat
děkuju
děkuju
19. 11. 2012 15:17
Rebí, šlehačka tam je, toto těsto mi chutná, tak mi sem jedno pošli a nebo raději né, ono by mi jedno nestačilo a akorát bych se podráždila-chuťově samo sebou Ten název je originální
Jsem ráda, že ti mohu dát 1.boda
Jsem ráda, že ti mohu dát 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 18 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 39 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Prostřeno bude tento týden plné mezinárodních chutí. Víte, jak připravit profiterolky?
Sladká cesta Evropou: Těchto 15 slavných dezertů překonalo hranice. Dokonalý Sacher dort nebo svěží tiramisu zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky
Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový
Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLE7
119 názorů