Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

19. 11. 2012 15:54

Rebi - Ty jsi ale šikovná:-O;-):-)):yes::yes:+ Krásné a já chci taky:-K

ruzena ruzena

19. 11. 2012 15:52

Rebíčku...tak 7 ti právem náleží....krása,co k tomu dodat...:-K:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes: a Doogo,ty se nečerti...Naděnka je mlsná koza a určitě nebude dělat něco,co jí nechutná:-D:-D:-Dvšak to všichni víme:-D:-D:-D:-D ber to ve srandě:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dto by mi šmakovalo,škoda,že jsi tak dalekooooo:-D:-D:-D:-D

yanull yanull

19. 11. 2012 15:48

rebeka:Nadi, kouknu a vidím :-);-) a ještě při pohledu na tu dekoraci mně napadla básnička z dětství, jak princeznička na bále poztrácela korále, ale ty tvé jsou určitě celé a skvěle vyfocené ;-):-K

rebeka rebeka

19. 11. 2012 15:46

yanull: fakt.. má pravdu, předsedo, vejcata jsou domácí.. jak jsi to poznala:-O:-?:-D:-D díky i tobě:-K;-)

rozmarynaH rozmarynaH

19. 11. 2012 15:45

Rebí, mají moc hezké kloboučky, jako parta trpaslíčků:-D:-D . Vypadají móóóc chutně:yes:

yanull yanull

19. 11. 2012 15:44

Naděnka hned v pondělí naše chuťové buňky dráždí svými bobánky, vidno, že je pečeno s láskou a domácími vajíčky, to se pozná hned podle barvičky, nejsou to žádné "vyšeptalé" větrníčky a já posílám za to dráždilo bodíčky, tedy jen jeden, neb více jich nejde :-p;-):-K:yes:+6

rebeka rebeka

19. 11. 2012 15:43

senky: Jani, bylo to jednodušší, než jsem myslela;-):yes:

jarda Kadic: děkuju Jaroušku, Dogoušek vrčet může, ten nekouše;-):-D:-K

jarda Kadic jarda Kadic

19. 11. 2012 15:40

Dooga: Vrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!:-D:-D

senky senky

19. 11. 2012 15:40

Nadíííííííí:-O:-O:-O ty jsou skvostné:yes::yes::yes: kam se na ně hrabou ty od "Ftáka":-)):-)):-)):-)) recept na ně mám, ale co chybí, je odvaha:-8:-8 Kdybych mohla pošlu Ti bodů celý pytel, takhle jenom ten 4.:yes::yes::-K:-K

Dooga Dooga

19. 11. 2012 15:38

No aby jste se nezbláznili. Jen kvůli tomu, že Rebeka upeče obyčejné větrníky a jinak je pojmenuje. To zase vyvolená honí body.

jarda Kadic jarda Kadic

19. 11. 2012 15:24

Jooooo,to bych mohl:-!:-!:yes::yes:

spagetka spagetka

19. 11. 2012 15:21

rebeka:tady si jeden přelomí jazyk :-D:-D:-D,jo mňam :-p:-p:yes:

rebeka rebeka

19. 11. 2012 15:19

Bibinka: ano, to je originál.. nevěděla jsem, jak lépe to nazvat;-)
děkuju:-K

Bibinka Bibinka

19. 11. 2012 15:17

Rebí, šlehačka tam je, toto těsto mi chutná, tak mi sem jedno pošli a nebo raději né, ono by mi jedno nestačilo a akorát bych se podráždila-chuťově samo sebou:-D Ten název je originální:-?
Jsem ráda, že ti mohu dát 1.boda:yes:

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7