Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 971 kJ / 4 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 434,67 g |
Tuky | 253,70 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 4,46 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 33,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut.
Krok 2: Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpečku si osmažíme slaninu a cibule nakrájené na kostičky. Až je slanina voňavá a křupavá, cibule dozlatova, přihodíme hříbky. Opečeme pěkně pospolu s cibulí a špíčkem.
Krok 3: Asi po pěti minutách přilijeme víno a necháme odpařit alkohol, což je za cca 5 minut, na plný plyn.. nebo elektriku.. nebo tak. Kuličkové koření uvrhneme do útrob "čajítka".. víte, co myslím.. to je takové to vajíčko, do kterého dáváme sypké thééé.
Krok 4: Vložíme ho do PH. Když se nám vínko zčásti odpařilo, přilijeme vývar a necháme projít varem. Poté celou tuto směs přelijeme k masu do PH. Táhneme pěkně na st. č. I cca 4 hodiny. Doporučuji dělat den před plánovanou konzumací, studené maso se lépe krájí.
Krok 5: Máme-li masíčko měkké, vyjmeme ho láskyplně z útrob PH a odložíme do chladu. A jdeme na sosík: šťávu z pod masa si přendáme do rendlíku, pořádně pod ním roztopíme a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pokud je to zapotřebí. Tyčovým mixérem rozmixuje dohladka.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Moje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 13 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno 7. 6. 2025 05:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
absolut.girl před 45 minutami
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Sahula před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Sahula před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka se sušenými rajčaty
Sahula před 10 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
Sahula před 11 hodinami
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 14 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 14 hodinami
Jihočeská kulajda
poirotka před 14 hodinami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 14 hodinami
Tématické fráze:
kolouch recept,
kolouch recepty,
recepty z koloucha,
maso z koloucha,
kýta z koloucha,
recepty kolouch,
kolouch kýta,
recept kolouch,
kolouch,
srnčí na hříbkách,
kolouch na vine,
recept na koloucha,
kolouch kyta recepty,
kýta kolouch,
maso z koloucha recepty,
recepty na koloucha,
kolouch maso,
kýta z koloucha recepty,
kolouch kyta recept,
receptykolouch
Suroviny:
kýta z koloucha,
cibule,
slanina,
hříbky sušené,
víno červené suché,
máslo,
olej olivový,
koření divočina,
vývar hovězí,
jalovec,
pepř černý,
koření nové koření,
sůl mořská
Komentáře (81)
Rebi - jídlo to musí být de li ka te sa
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2102
Zdenka1: k tomu poslednímu slovu, co jsi napsala, by se mi chtělo něco dopsat, ale raději nic, aby tu nevznikaly zbytečné třenice: prase, či slepice... tak si dáme tofu
Díky za recept.Dala jsem suchohřiby a Rulandské !
díky všem za zájem a hezké komentíky
neskromně říkám, že něco tak dobrého jsem dlouho nejedla
Moc se Ti to povedlo a já Ti koloucha srdečně závidím
všem moc děkuju
Krása..Rebi..kdo umí,ten umí..
Krásně připravený, jen se nenechat přemlouvat a zasednout k válu.
Super recept a to foto hmmm luxus