Babiččina kapustnica
Kapustnica, tedy po našem zelňačka, je tradiční slovenská hustá polévka. Základem je dobré zelí, houby, uzené maso a klobása. K této polévce si můžete také připravit papcun, což je obdoba kapání či polévkových těstovin.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 995 kJ / 1 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,39 g |
Tuky | 58,36 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 726 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 18,21 g |
Sacharidy | 27,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Varíme rôzne druhy kapustnice, ale táto sa varí len na Vianoce. Je to dobrota.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2021 08:50
12. 2. 2013 17:51
2. 1. 2013 12:07
21. 2. 2011 14:58
http://clupmi.blog.cz
1. 3. 2009 20:38
Terezko, zapomněla jsem na bodíček, tak to napravuji.
1. 3. 2009 20:22
1. 3. 2009 20:13
Strouhání se u nás moc nevede, mně to v dětství otrávila babička a moje děti se mu také vyhýbaly, tak proč se namáhat... Do vývaru dávám raději nudle, rýži nebo kapání. A nebo jen vajíčko... No a největší úspěch mají játrové knedlíčky .
1. 3. 2009 16:09
1. 3. 2009 15:27
Vařila jsem ji dnes, dovolím si přidat foto.
11. 11. 2008 21:27
inak ja ked som este v byvalej praci hovorila o tom , ze kapustnicu robim so smotanou, tak kolegyne skoro odpadli....ze to uz nie je kapustnica, ale kvazi segedin, tak sme sa dohadali, ze az. ja kapustnicu bez smotany nerobim.
11. 11. 2008 20:31
11. 11. 2008 20:04
11. 11. 2008 19:58
11. 11. 2008 19:42
11. 11. 2008 19:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 16 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 23 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 28 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 33 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 36 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept vianočna kapustnica kapustnice recept na kapustnicu slovenská kapustnica recept kapustnica recepty recepty kapustnica kapustnica s klobasou recept kapustnica kapustnice recept zabijackova kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica slovacká kapustnica kapustnica so smotanou vianocna kapustnica recept kapustnica slovenská recept kapustnice zelna polivka
Suroviny: zelí kysané, houby sušené, klobása, maso uzené, máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, vejce, voda
Babiččina kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wnq
17 názorů