Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná roláda - rychlá

Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácená. Náplň se totiž peče současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem. Po upečení ji musíte opatrně převrátit a teprve poté zarolovat. Obrácená roláda se strouhanými jablky provoní váš domov a potěší chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 27 min Doba tepelné úpravy: 8 min

35 min (27 min příprava + 8 min tepelná úprava)

13. 11. 2008 00:49

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 465 kJ / 1 545 kcal
Bílkoviny47,52 g
Tuky34,96 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 428 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy247,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je zjednodušený recept, který sem zadávala tejaja, je jen méně sladký a bez vážení. Původně jsem to chtěla napsat jen do komentářů k jejímu receptu, ale jen k dnešnímu dni jich má původní recept již víc než 60.

Chuť velmi vylepší rozinky namočené v rumu. Nejlepší je sáček rozinek nasypat do vyšší skleničky, zalít rumem, až jsou potopené, dobře uzavřít víčkem a máte je kdykoliv k dispozici. Nejlepší jsou Zlaté kalifornské rozinky, nejsou špinavé a jsou zcela bez pecek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Monca.H. Monca.H.

4. 11. 2011 17:04

+21 ;-) a foto.Roládka byla vynikající,náplň připomínala chutí dětskou výživu-a tu my rádi!!:-K Byla krásně vláčná,akorát mi trochu popraskala,moc jsem ji necukrovala takže praskliny jdou na fotce vidět :-8

Jenny

4. 5. 2011 19:40

:yes:teď tu piju kafíčko,no roládka by se bodla...:-)):yes:

holubova32

4. 5. 2011 19:34

dovoluji si přidat foto:-):-) roláda je vážně výborná:yes::yes::yes::yes:

stanik

27. 1. 2011 16:11

Skvělý, rychlý a dobrý recept, dík za něj

finneta

22. 12. 2010 11:47

je moc dobrá a není ani tolik sladká. ale musí se sníst hned. jinak se rozmočí.

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 10. 2010 17:43

Jana nepísla, proč se jí roláda nepovedla, ale svým komentářem mi připomněla, že jsem recept chtěla vyzkoušet....použila jsem strouhané hrušky, ovoněla kardamomem a roláda se povedla na jedničku:-8:yes::yes::yes:
Hello, dík za recept:-K

MrazovaJa MrazovaJa

2. 10. 2010 10:20

už nikdy více :-(

JaneeS

23. 8. 2010 17:56

Tak tuto roládu jsem dělala a hned se po ní zaprášilo. Rychlá, lehká. Dávám bodík :yes:

Alcakv

24. 3. 2010 18:51

u nsá katastrofa:-(, seškrábala jsem to doslova na jednu hmotu a vyhodila slepicím:-S ....bohužel, příště už jen svou osvědčenou roládku....tiše závidím těm co se to povedlo, musela to být dobrota:-p

Nohiska

14. 3. 2010 18:15

Výborná, už jí dělám potřetí a všem moc chutná.. psoílám bodíka:-p

spagetka spagetka

6. 3. 2009 20:13

:-( Před chvíli jsem vytáhla z trouby, nechala zavinoutou trochu chladnout, abych ji pak pocukrovala a vyfotila. A představte si, že ten můj nedočkavec se na to vrhnul, ještě na horké,a trhnul s tou roládou tak, že se rozevřela. :-/ Měla jsem černo před očima, teď už pohromadě držet nebude, takže se bude jíst lžič´kou. Ale chuť je skvělá !!!!Aspoň tak, ale foto nedám - tvar neodpovídá názvu ;-(:-D:-D:-D

vybusna vybusna

16. 11. 2008 13:10

tak sa mi to podarilo na prvy sup....nesla som sa k tomu odhodlat....a mozem povedat, ze mne sa usli dva konceky a jeden kusok na viac......ostatne zjedol manzel posediacky v posteli na jeden sup.....je chory a tak dostava ranajky do postele;-)

vybusna vybusna

14. 11. 2008 22:42

jana ja myslim, ze pokial uvedies presny zdroj odkial to mas, resp. oslovis priamo toho kto to vkladal, tak nemoze mat nikto nic proti tomu. ja napr. som na recepty.cz tak strasne zanevrela, ze tam idem iba vtedy, aby som si vytiahla odtial oblubene recepty a oslovila vkladatelov, ci ich mozem uverejnit dalej na webe s ich autorstvom. takze pokial sa budes drzat tychto zasad tak ten kolac mozes smelo sem vlozit...ja mam hrusky velmi rada.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2008 22:27

Helo, mrkni na Kuchařku on-line na Hruškové vlnobití, to je něco úžasného a nedala jsem to tady jen proto, aby zase nevznikla debata o duplicitě.Dělala jsem to, je to vynikající:yes:

Hella Hella

14. 11. 2008 21:27

Já tu roládu znám z Kuchařky on-line, kde není autor uveden. Já jí většinou dělám z hrušek - zkuste, je to výborné. Navíc, moc receptů s hruškami zase není.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: jablečná roláda oblubené recepty roláda s jablky piškotová roláda s jablky obracena jablecna rolada jablečná piškotová roláda rychlá roláda s jablky levná roláda kluci v akci jablečná roláda recept na jablečnou roládu jednoducha jablecna rolada hraběnčiny řezy kluci v akci levná sladká roláda recept roláda z jablek sladká roláda jablečná rolada recept roláda jablečná recept jablečná roláda jablečná roláda kluci v akci bleskové jablečné rohlíčky

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, jablko, rozinky, rum, cukr skořice

TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRk4