Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez závěrečného vychlazení

10 min (10 min příprava, bez závěrečného vychlazení)

31. 12. 2012 12:42

Suroviny pro 1

1

sklenice 0,5 litru

Nutriční hodnoty

Energie1 830 kJ / 437 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky31,87 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,28 g
Sůl4,00 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příloha: dobrý chlebík a pivko

V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mlynářová anna

11. 5. 2015 20:22

skvělé, jdu dělat opět, a znova, moooooc děkuji:yes:

Iva52

11. 5. 2015 15:00

Tak tohle bych rozhodně utopenci nenazvala. Je to dobré - spíš hodně dobré, kdysi jsme dělávali něco podobného s tím rozdílem, že převařenou "patlu-matlu" jsme nechali vychladit a následně ještě smíchali s majonézou. Uzeninu jsme nakrájeli na nudličky a přidali jsme nakrájené kyselé okurky a cibuli. Říkali jsme tomu "sloní žrádlo". Takže za mě ANO, pouze nesouhlasím s názvem :-D . Ale to je detail. Včera jsme to vyzkoušeli - do zavařovačky vlezly 4 špekáčky a byla to ňamka. Toho chilli jsem se trošku bála, dala jsem míň, ale příště dám bez obav podle návodu. :yes:

Marta Závodníková

11. 5. 2015 12:31

Ahoj , já mám jinou vychytávku , ráno naložím a večer pohostím. Recept- svařím 1/3 l octa s 2/3 vody , přidám sůl -tolik , aby mi to vyhovovalo , nové koření ,pepř celý a bobkový list -vše podle mojí chuti ,až se to povaří 2 minuty , dám z plotny a hodím do láku nakrájenou cibuli a zamíchám ,ještě dosolím ,pokud je to třeba , do sklenice dám trochu této cibule , pak vrstvím na čtvrtiny nakrájené buřty , zase cibuli ,buřty přidám nálev tak , aby to bylo vše ponořené .Posypu trochou ml. pepře a dám lžičku oleje, zavřu sklenici a dám do chladu .můžou se jíst za pár hodin , nebo i za týden . Doufám ,že budou chutnat , papa:-))

vladimír

11. 5. 2015 11:36

Vařím rád, vařím s chutí, ať to jsou buřty nebo pečené maso, jdu tyto buřty udělat, nakládat je u nás, nemá cenu, vždy zmizí druhý den. Zdravím Vás, kdo má fajné nápady:-)):yes::-K

Jarda Zdářa

10. 5. 2015 22:26

BlankaZ:utopenci v lednici nemůžou vydržet měsíc protože už za tři dny tam nic nezbyde

BlankaZ

10. 5. 2015 21:22

Mimochodem,psala jsem že kečup je z Lidlu.;-)

BlankaZ

10. 5. 2015 21:16

Romane, měsíc bych to neriskovala :) A co vás udivuje na špekáčcích z Lidlu? Kde kupujete vy? Ráda se nechám inspirovat :-)

Roman

10. 5. 2015 21:07

Milá BlankoZ... v receptu je napsané že to vydrží v lednici i měsíc :-)
pokud tam dáte kečup a hořčici tak určitě i déle, neboť jsou jistě plné konzervantů...


neberu vám to, klidně to dělejte i jezte... nechtěl bych vás mít doma :-) ani jednu ;-) :-O špekáčky z lidlu :-O

BlankaZ

10. 5. 2015 20:52

Jana Remková > to je sice pravda,ale mě spíš přišel zbytečný komentář od p.Romana.
Jak dlouho můžu buřty nechat v lednici?Mám je naložené od včerejška.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2015 12:44

BlankaZ: Blani, to je zbytečné ;-). Kašlem na to;-)

BlankaZ

10. 5. 2015 12:37

Roman Štefl > Zrovna včera jsem něco hodně podobného dělala. Špekáčky(80% masa), kečup Mikado z Lidlu, taktéž kvalitní hořčice,harissa (papriková pasta)a worchester.
Neříkám tomu utopenci........Jsou to nakládané buřty(což zní v podstatě stejně jako utopenci;).
Jestli vám jde jenom o název,tak to jo...Má se to přejmenovat na patlaninu abyste byl spokojen?:-8

Roman Štefl

10. 5. 2015 10:25

Dajda + Jana Remkova
1. Nic ve zlém, jestli je podle někoho "na chuť dobrá kombinace" kečup+hořčice+čili omáčka... tak to je mi ho upřímně líto, jeho chuťové buňky musí být dost zle zničené :-) Jsem Čech jak poleno, ale tohle bych fakt nedal
2. O zelenině nebyla v mé reakci řeč :-)
3. Pokud kupujete tzv. uzeniny od velkovýrobců např. z "Kosteleckých uzenin" nebo jiných, pak to chápu - kečup a hořčice to už nezkazí :-p
4.Pokud někdo řekne že jedl a dělává utopence, pak musí potvrdit že toto NEJSOU A ANI NEMOHOU NIKDY UTOPENCI BÝT :-)

Dajda Dajda

10. 5. 2015 09:48

Roman Štefl:
Jana Remkova:
Já si myslím, že při dnešní kvalitě uzenin je úplně jedno, do čeho si buřty naložíme. Je to jako s tou zeleninou! :-((
Na chuť to bude určitě dobré .....

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2015 09:20

Roman Štefl: Ale jedla;-). Dělávám je často. Tohle je malinko něco jiného, ale kdo neochutná, nemůže posoudit. Udělala jsem je z trojdávky vloni na narozeniny a bylo málo. Náš národ je zvyklý na kečup, hořčici atd. Co už naděláme?? Zelenina, zelenina a zase zelenina?? Stačilo mi nedávné sdělení v médiích, jak zelenina a všechno to, co si myslíme, že je skvělé našim dětem a vnoučatům zaneřádí ledviny. Takže o tom, co je zdravé a dobré raději nebudu polemizovat.;-)

Roman Štefl

10. 5. 2015 08:08

Jana Remkova: dalo by se s úspěchem pochybovat jestli kombinace kečup + hořčice + chilli a worchester omáčka nemá chybu, ale jak se říká: proti gustu, žádný dišputát chybí tam jen majonéza od "helmanse"
Sakra lidi to chcete tvrdit že tohle jsou utopenci? To jsou buřty naložené ve směsi čehosi

Pravděpodobně jste nikdy nejedla opravdového, a hlavně správně uleželého utopence

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků recept na naložení utopence naložení utopenci jak naložit špekáčky utopenci hned k jídlu jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze recept na utopence utopenci recept utopenci z kabanosu salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu

Suroviny: špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z