Arabsky labane (jogurtovy syr)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 327 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,82 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 296 mg |
Sodík | 791 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 75,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Labane je v arabskem svete velmi oblibeny. Podava se jako predkrm, soucast hlavni tabule nebo ve forme pomazanek. V horkych mesicich je podavan s vychlazenym melounem.
Vykapanou syrovatku muzeme uchovat a pouzit do testa pri peceni napr. chleba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2023 23:17
a 1 šlehačka. Šlehačku vyšlehám , smíchám s jogurtem , přisolím a nechám v utěrce přes noc odkapat - viz postup popsaný výše. Protože máme rádi česnek i kopr, přidám po okapání., někdy dám místo toho nahrubo pokrájené ořechy.
Zkuste vyrobit lučinu z našlehané šlehačky, je úžasná, lehoučká a nadýchaná.
18. 4. 2014 20:09
20. 9. 2013 13:00
V misce smícháme 2x 500g Bílý jogurt od Hollandie (Selský, Gazdovský) a 250 ml smetanu (smetana alespoň 15% tuku. Nedělejte Lučinu z jogurtu s méně jak 3,5% tuku. To už není jogurt). Zamícháme větší špetku soli. Dáme do plátýnka na cedníku v hrnci, plátýnko zavážeme a postavíme na něj ještě jeden menší hrnec a do něj žulovou kostku (nebo naplnit vodou). Takový menší lis. Dáme odkapat 12 hodin do chladna. Pak vytáhneme a konzistence je jako kupovaná Lučina jen je toho za ty peníze mnohem víc. Zkoušeli jsme z Lidlu také bílý krémový jogurt, ale ten má zvláštní chuť a na Lučinu nám moc nechutná. Čím tučnější suroviny, tím chutnější Lučina, ale pozor, všeho moc škodí! (tuku)
23. 4. 2013 12:17
23. 4. 2013 10:35
4. 2. 2013 09:45
3. 2. 2013 20:30
3. 2. 2013 16:21
23. 1. 2013 08:16
22. 1. 2013 15:41
22. 1. 2013 15:38
20. 1. 2013 19:24
20. 1. 2013 18:58
20. 1. 2013 18:54
Vsem moc dekuji..
20. 1. 2013 16:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Americké koblihy sloní uši: Velké kynuté placky jsou tenké a křupavé, voní skořicí, božsky chutnají a příprava není složitá
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: labane arabský sýr jogurtový sýr syr z jogurtu sýr labane domácí sýr z jogurtu a smetany domácí sýr z jogurtu labane syr domaci syr ze smetany čím ochutit lučinu čím ochutit jogurt cím ochutit syr labane recept sýr z jogurtu a smetany arabsky syr recept jak ochutit jogurt čím ochutit domácí sýr recepty domácí sýr z řeckého jogurtu labane receptu čím naplnit arabský chléb
Suroviny: mléko plnotučné, mléko sušené, jogurt, smetana zakysaná, sůl
Arabsky labane (jogurtovy syr)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVQm
19 názorů