GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg „makkhanu“ (másla). Z 1 kg másla získáme asi 1 l ghí. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2017 14:08
22. 1. 2017 09:28
18. 3. 2016 12:05
18. 3. 2016 11:57
14. 3. 2016 17:05
2. 2. 2016 16:52
31. 1. 2016 22:34
7. 2. 2014 15:41
23. 10. 2013 11:07
23. 10. 2013 09:43
nebo 45 minut. Já jsem ho vařila na co nejmírnějším ohni 45 minut a zdá se mi už i tak dost hnědé.
Není tak dlouhá doba varu zbytečná?
Prosím o vysvětlení jaký je v rozdíl pokud se vaří 45 minut nebo
8 hodin. Moc děkuji za odpověď.
15. 4. 2013 21:56
3. 3. 2013 15:00
Moc děkuji, konečně pořádně vím, jak na to
Bodík + oblíbené
28. 1. 2013 14:52
27. 1. 2013 19:02
27. 1. 2013 17:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem v hubnutí je vývarová dieta: Za 21 dnů slibuje úbytek až 15 kg a žádné vrásky. Princip vychází z paleo stravy a půstu
Sladký popcorn snadno připravíte i doma: Nejoblíbenější je karamelový, určitě se ale vyplatí vyzkoušet i skořicový a čokoládový
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den
Další recepty
Tématické fráze: ghí recept vyroba ghi ghí jak správně přepustit máslo výroba přepuštěného másla přepuštěné máslo ghí domácí výroba ghí másla recept ghi máslo ghí recept na ghi přepuštěné máslo ghí recepty jak se dělá ghí příprava ghí jak vyrobit ghí jak udělat ghí přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo ghí recept přepuštěné máslo výroba jak vyrobit přepuštěné máslo ghi máslo recept
Suroviny: máslo
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
35 názorů