Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína po česku - rychlá a dobrá

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 360 kJ /
564 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na nudličky, používám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí (ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Krok 2: Mnohdy není potřeba dávat vůbec nic a když tak jen oříšek sádla. Krok 3: Maso prudce opeču a teplotu trochu stáhnu. Krok 4: Pak opět zvýším teplotu, přidám sterilovanou zeleninu, skoro nejlepší je lečo, pokud není přímo rozvařené či podobná konzerva. Pozor, ať si tam nenalijete půl konzervy vody! Krok 5: Nakonec přisypu pytlík slaných oříšků nebo podle toho, jak je máte rády, opražím a se solením opatrně, podle toho jak jsou slané oříšky.

Kdo má rád pálivé jako já, přidá Tabasco!

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky Roxana

Příloha je čerstvý chléb. Je to jedna z mých oblíbených rychlých večeří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína po česku - rychlá a dobrá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4KVn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína po česku - rychlá a dobrá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4KVn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dajda: Máš pravdu. Číňan by se vyděsil.:-O

Tento recept jsem si přinesla z nemocnice (jak to dřív chodívalo, o čempak se ženské baví), v době, kdy ještě čína na talíři nebyla známá a pronikala jen zvolna, tudíž vše, co se trochu lišilo od našich klasických jídel - byla "čína". Stačil burák a sója a bylo jasno...:-p

No jelikož je to asi 30 let, co ten recept mám z jihlavské nemocnice, už jsem si zvykla, za 30 let se hodně změnilo všude i na našich talířích, tak se omlouvám za sílu zvyku a vzpomínek...
:-S
Ale mohu to nazvat jinak, recept je velmi rychlý a zas tak nejedlý není, že je škoda ho sem nedat - tedy jak pro koho.:-!

Výhodou pro mne večer jsou rychlovky a tohle je.:-)

Tez jsem zapremyslela a pak jsem si rekla:"Jsou veci, mezi nebem a zemi, ktere se nedaji proste vysvetlit!!"

Určitě dobré, ale čínou bych to raději nenazývala. Nevím, proč se v Čechách každé směsi z nakrájeného masa říká "čína":-?:-//

Tématické fráze:
čína po česku, dobrá čína, jak uvařit dobrou cinu, recept česká čína z vepřového, recept na dobrou čínu, čína po česku recept, cina z leca, rychlá vepřová čína, dobrá čína recept, jak udelat dobrou cinu, rychlá čína z vepřového masa, rychlá čína, recept na čínu po česku z vepřového, vepřová kýta nejlepší recepty, vepřová plec nejlepší recepty, čína s oříškama, dobrá vepřová čína, dobra cina z vepřoveho, čína z oříškama recept, recept čína po česku

Suroviny:
maso vepřové, arašídy, moravanka, sůl

Přidat fotografie receptu