Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 53 707 kJ / 12 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,40 g |
Tuky | 657,70 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 1 500,50 g |
Postup přípravy
Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Moje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Nejnovější recepty
Pečený losos s mandlemi
Přidáno před 52 minutami
Těstovinový salát s pečeným lilkem
Přidáno před 2 hodinami
Palačinky s horkým ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Přidáno před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, houbami a parmazánem
Přidáno před 8 hodinami
Lososové filety v asijské marinádě s brokolicí a kuskusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
finetoxic před 1 hodinou
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
cora666 před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Karibské kuřátko podle Jacka Sparrowa
Jan Nemec před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi a drobenkou
saajo před 2 hodinami
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Ivcatkoo před 2 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Teta Lena před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Roman M. před 4 hodinami
Chleba s křupavou kůrkou
Roman M. před 4 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 4 hodinami
Tématické fráze:
valašské frgále recept,
valašske kolače,
valašské frgále,
frgále,
koláče frgále,
valašská kuchyně recepty,
nejlepší frgále,
valašské frgály,
valašké frgále,
valassky kolac,
recept na frgály výborný,
výborné frgály,
výborné frgále,
frgaly,
valašská kuchyně,
forma na frgale,
recept na valasske frgale,
recept na valašské frgály,
nejlepší frgály,
vyborne valašské frgale
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
droždí,
žloutek,
mléko,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice
Komentáře (19)
Také jsem dnes pekl, podle velmi podobného rcp
JANA62:
Ta vychytávka je: 450 až 500ml mléka
Lepší je dát míň mouky než je psáno v rcp a "utopit mlynáře" a teprve pak přidat mouku, než to dělat opačně
...a na vlhkosti mouky, při pečení v malém, prakticky nezáleží. To jsou jen takové řeči...
...a aby nezůstávalo žádných zbytků, tak i tady stačí dát na kilo mouky 42g (1 kostka) čerstvého droždí
Jen se vám do toho trochu vmíchám
Opravdu je nejlepší taková typicky domácí, třeba ve dřevě a ne ty lesklé studené...
Koláče jsou moc pěkné, dělávám je a vím že jsou výborné
a koláče musí být jistě taky fajn