Dalamánky s prefermentem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chtěla jsem vyzkoušet nějaké pečivo s prefermentem od cathleen,recept na dalamánky jsem si vybrala od Jikotky.Doufám,že se holky nebudou na mě zlobit,že jsem spojila tyto dva recepty v jeden.Dalamánky jsou výborné.Cathleen děkuji za recept na preferment,budu ho používat častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 17:46
na 650 g mouky. o je nějak moc, ne? Dle základních receptů by se to mělo pohybovat max.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
19. 2. 2013 14:55
19. 2. 2013 12:28
19. 2. 2013 10:43
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se! )
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník ) a znovu musím pochválit, když píšeš, že zkoušíš i výrobu kváskuBudete mít doma jen výborné, zdravé pečivo
19. 2. 2013 10:08
19. 2. 2013 09:42
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet, mám z toho radost. A třeba se preferment uchytí stejně, jako kdysi omládek (což je vlastně také jeden z prefermentů)
19. 2. 2013 09:00
19. 2. 2013 01:40
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Jikotka má na dalamánky celkem 20 g droždí,
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.
Proč takové rozdíly?
19. 2. 2013 00:35
18. 2. 2013 21:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 10 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 20 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 21 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 21 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 38 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 45 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: aby nebylo cítit droždí pečivo s prefermentem pečení- proč je cítit z pečiva droždí dalamanky z droždí dalamánky caathlen makové dalamánky když je cítit droždí proč je cítit droždí výroba prefermentu proč chléb při pečení klesne dalamanek recept proč mi po upečení chleba klesne sypke drozdi je stejne velke jako kostka? pecivo s prefermentom proc v pekarne klesne chleba aby po upečení nebylo cítit droždí mouka vhodná na dalamánky kvásku a prefermentu proč je z chleba cítit droždí droždí je citit
Suroviny: mléko, sádlo, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka hladká, droždí, žloutek, sůl hrubá, kmín celý, voda, mouka žitná chlebová, droždí
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
10 názorů