Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 1 hodinou
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Tématické fráze:
aby nebylo cítit droždí,
pečivo s prefermentem,
pečení- proč je cítit z pečiva droždí,
dalamanky z droždí,
dalamánky caathlen,
makové dalamánky,
když je cítit droždí,
proč je cítit droždí,
výroba prefermentu,
proč chléb při pečení klesne,
dalamanek recept,
proč mi po upečení chleba klesne,
sypke drozdi je stejne velke jako kostka?,
pecivo s prefermentom,
proc v pekarne klesne chleba,
aby po upečení nebylo cítit droždí,
mouka vhodná na dalamánky,
kvásku a prefermentu,
proč je z chleba cítit droždí,
droždí je citit
Suroviny:
mléko,
sádlo,
olej,
kmín celý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
sůl hrubá,
kmín celý,
voda,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (10)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.