Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí noky - medvedie halušky

Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem však pracujeme rychle, aby se zbytečně netáhlo a byly z něj hezké drobky.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

6. 4. 2013 20:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 594 kJ / 2 293 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky21,12 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,42 g
Sacharidy439,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Halušky podávame ako prílohu k hocijakému mäsu na šťave a pod. Príp. s riedkymi miešanými vajíčkami a zeleninovým šalátom aj ako hlavné jedlo. Keď vynecháme medvedí cesnak, máme obyčajné prílohové halušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

6. 4. 2013 21:45

magdalenka: však Ty si nějak poradíš;-):-))

magdalenka magdalenka

6. 4. 2013 21:33

maris: A ako zistím, ktorý je slovenský a ktorý český? Nevidela som v lese ani vlajku, ani štátny znak.:-O a čušal.:-D

magdalenka magdalenka

6. 4. 2013 21:32

Anna Kocikova: dík, bolo to dobré, mám rada tie prvé svieže listy, sú veľmi jemné.

maris maris

6. 4. 2013 21:30

magdalenka: jestli to tak je, tak ho fofrem pošli zpátky:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 4. 2013 21:29

Magdalenko,je to dobrota:-p:yes:Už podle prudce jedlého fota:-K

magdalenka magdalenka

6. 4. 2013 21:28

maris: Len či sa dočkáš? Mám dojem, že emigroval k nám!:-D

maris maris

6. 4. 2013 21:25

Krásné:-p:yes:+, už se těším na medvěda:-))

magdalenka magdalenka

6. 4. 2013 21:21

Komu nevadí mierna cesnaková chuť halušiek, si pochutná. Ja som to robila ku gulášu z václaviek a bola to dobrá voľba. Sú "iné" ako obyčajné halušky, robím aj zo špenátu. Keď boli deti malé a dostali zelené halušky - špenátové - dlho odolávali ochutnať.:-D

Jitkas

6. 4. 2013 21:17

Krasne noky!!

1974andrea 1974andrea

6. 4. 2013 21:16

Krásná barvička a budou výborné, paráda Magdi;-)

Danca Danca

6. 4. 2013 21:04

To se mi ale líbí MOC:-!:yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: noky s medvědím česnekem zelené halušky dýnové halušky haluškové noky halusky s medvedim cesnekem halušky s medvědím česnekem halušky s medvédím česneku koupit haluškovač medvědí česnek noky noky z medvědího česneku gnoky medvedi cesnak noky s medvědí česnek široké drevené špachtle halušky ku gulášu halušky k gulášu noky jako halušky halušky z medvědího česneku medvědi česnek s nočky medvedí cesnak ako príloha halušky s medvědím medvědím česnekem

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, česnek mědvědí, voda, sůl, pepř mletý, olej

TopRecepty.cz

Medvědí noky - medvedie halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKkM