Suroviny
Porce: 2 - 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 654 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,88 g |
| Tuky | 4,74 g |
| Vláknina | 23,35 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 118 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 66,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky.
Krok 2: Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme.
Krok 3: Do hrnce poté vložíme omytá kuřecí stehna a zalijeme 1/2l vlažné vody.
Krok 4: Poté necháme 90 minut podusit pod pokličkou, dokud maso krásně nezměkne.
Krok 5: Po 90 minutách stehna opatrně vyjmeme, odstraníme kůži a dle zvyku maso obereme nebo necháme jednotlivé části v celku (pokud necháváme v celku, tak kůži neodstraňujeme, aby maso nebylo suché).
Krok 6: Do hrnce přidáme kůži z kuřete, přilijeme sladkou smetanu ( čím víc % tím lepší chuť ) a vlažnou vodou 2x důkladně vypláchneme kelímek, jehož obsah vždy opět vylijeme do hrnce.
Krok 7: Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem a ke konci zahustíme hladkou moukou rozmixovanou v mléce.
Krok 8: Ti, kteří si maso rádi obírají ( třeba i kvůli dětem ) mohou obrané maso vložit do hotové omáčky. My doma podáváme s "Brádelákama," ale je možné podávat i s jiným druhem knedlíků či těstovinami.
Zveřejněno 4. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřátko na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ww8
Moje poznámka
Kuřátko na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ww8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice v troubě,
kuze na paprice,
kuřátko na paprice,
kuze na papryce,
kuze na paprice recept,
kůže na na paprice,
recept kuze na paprice,
omáčka z kuratek,
kure na papryce,
kuře na papricev troubě,
kuře na paprice dochucení,
kuřecí paprikáš recept,
kuře na paprice se zeleninou,
jak se vari kure na papryce,
recept kuřátko na paprice se smetanou,
chrupavky z kuřete,
recept na kuřàtko na paprice,
s cim podavat kure na paprice,
aby maso nebylo suché,
kure na papriice
Suroviny:
sůl,
voda,
voda,
smetana sladká,
paprika sušená sladká,
masox,
mléko,
stehno kuřecí,
mouka hladká,
olej rostlinný,
cibule
Komentáře (13)
Jinak jsem měla v plánu sem dát ještě recept, podle kterého dělám kuře na paprice já.
Moc vám všem děkuji za to, že jste se nás zastali
a jenom tak na okraj, autorka v receptu píše, že maso buď obereme nebo díly kuřete necháme v celku, takže máš možnost si vybrat