 
		
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista potěší v kombinaci s hrnkem dobré kávy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 445 kJ / 3 213 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 88,73 g | 
| Tuky | 79,87 g | 
| Vláknina | 21,15 g | 
| Cholesterol | 686 mg | 
| Sodík | 3,53 g | 
| Sůl | 8,67 g | 
| Sacharidy | 524,33 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 2: Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. V teple necháme zhruba 15 minut vzejít kvásek.
	Krok 3: Mouku smícháme se solí. Přidáme máslo, vejce a nakonec kvásek. Vše dobře propracujeme vařečkou nebo robotem. Těsto je dobře vypracované, pokud je pružné a nechytá se mísy.
	Krok 4: Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout zhruba do dvojnásobného objemu.
	Krok 5: Mezitím nachystáme náplň. Nakrájenou rebarboru zalijeme 1/2 l vody. Přidáme skořici, cukr a povaříme asi 10 minut.
	Krok 6: Do rozvařené rebarbory přidáme švestková povidla a piškoty dle potřeby, abychom získali tužší směs. Necháme chvilku stát a znovu vše zamícháme - piškoty se skoro rozpadnou.
	Krok 7: Vykynuté těsto vyválíme do obdélníku. Po stranách nařízneme rádýlkem.
	Krok 8: Doprostřed dáme náplň a naříznuté pásky přes sebe překládáme.
	Krok 9: Přendáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 30 minut.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Moje poznámka
					 
				
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Chutné vafle
Kolibinka před 29 minutami
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 1 hodinou
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 3 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 3 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 6 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 6 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 7 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 9 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							povidla z rebarbory, 
						
						
							rebarborová povidla, 
						
						
							náplň do buchet z rebarbory, 
						
						
							nápln z rebarbory do kynutých buchet, 
						
						
							reveňová náplň do buchet, 
						
						
							kynuté růže, 
						
						
							reveňová nadivka do buchet, 
						
						
							kynutý pletenec, 
						
						
							reveňová povidla, 
						
						
							rebarbora povidla, 
						
						
							rebarborová náplň do buchet, 
						
						
							nápln z rebarbory do buchet, 
						
						
							recepty s rebarborou, 
						
						
							tvarohové řezy s jablečnými růžemi, 
						
						
							kynuty plneny pletenec, 
						
						
							rozvařená rebarbora, 
						
						
							náplň z rebarbory do buchet recept, 
						
						
							recepty babicovy dobroty 1.6.2013, 
						
						
							jablecny kynuty pletenec, 
						
						
							kynuté růže s tvarohem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mandle, 
						
						
							rebarbora, 
						
						
							cukr, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							piškoty
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (10)