Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 6. 2013 08:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 789 kJ / 2 818 kcal
Bílkoviny103,81 g
Tuky118,30 g
Vláknina22,38 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,49 g
Sacharidy323,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

česnekové máslo: http://www.meggle.cz/Sortiment/Ochucena-masla/Cesn... , samozřejmě můžete použít vlastní.

Samozřejmě vím, co jsou to pelmeně a čím se plní, proto je název v uvozovkách. Toto je takový pokus o fúzi dvou kuchyní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

7. 6. 2013 12:49

Jitkas: S výrobou domácich cestovín nemám problém, tiež mám ten strojček. Cestoviny lasagne som robila iba asi dvakrát, akosi mi vadí, že sa nedali usušiť - zvlnili sa.
Ale cestoviny špenátové alebo s paradajkovým pretlakom aj halušky s medvedím cesnakom aj s mrazeným -sekaným- špenátom robím bežne. Tvoje rady sú cenné a prínosom pre tieto stránky, nechceš prispieť aj nejakým receptom?

Jitkas

7. 6. 2013 12:42

zizala: On to je ve skutecnosti napad jednoho famozniho itaskeho kuchare a ma pravdu, je zbytecne spenat predem varit. Takto se pripravuje i testo na zelene tagliatelle atd. Ja to pak protahnu masinkou na testo (ta s klickou), upravim si tloustku testa (podle toho, co delam za testovinu), takze ani nemusim vytahovat valecek. Proste je to jednodussi a rychle.

zizala zizala (moderátorka)

7. 6. 2013 11:41

Pelmeně vypadají parádně :yes: a moc se mi líbí ten Jitčin nápad na zelené lasagne, též využiju :-p:yes::yes:

Nikina Nikina

7. 6. 2013 11:38

Bibinka: díky :-K A rozhodně vyzkoušej, když máš pelmeně ráda, myslím, že chuť těchto Tě mile překvapí ;-):-K

Bibinka Bibinka

7. 6. 2013 11:24

Nikina:Niki pelmeně miluju, ale jen já a dělám si je i přesto a docela často, sice s masem, ale tahle obměna se mi hodně líbí, proto je udělám a ty máš 6.bod:yes:

Nikina Nikina

7. 6. 2013 10:52

Jitkas: já ten špenát jen spařím - přeleji horkou vodou, líp se mi pak sekal. Teď už budu mixovat ;-) A díky moc za pochvalu:-K A Tvůj návod na zelené lasagne rozhodně "opisuju" a použiji! ;-):-K

A vůbec, děkuji všem za milá slova a rady :-K

Jitkas

7. 6. 2013 10:46

Nikina: Jak rika magdalenka, spenat neni nutne predem tepelne upravova. Delam si podobne zelene platy na lazane, ze syroveho spenatu. Jen dam mouku a listy spenatu (syroveho a bez "stopek") do mixeru ( ne tycoveho, ale stolniho), rozmixuji a vznikne mi krasne zelena mouka. Pak pridam vejce (vodu nedavam), mixuji dal, az se mi utvori ze vseho koule testa (trva to chvilinku). To necham zabalene odpocinout a pak pokracuji dale. Ty jsi si s tim dala ohromnou praci a vysledek, vcetne naplne, bude dobroucky, sikovna jsi urcite! Na 400g mouky, davam asi 180-200g spenatu.

Nikina Nikina

7. 6. 2013 10:01

magdalenka: :-D:-D:-D jedině! :-D

P.S.: Kdo nemá tyčák, jako by nežil!

rozmarynaH rozmarynaH

7. 6. 2013 10:00

:-p:-p:-K:yes:

magdalenka magdalenka

7. 6. 2013 09:58

Nikina: bez tyčáku ani krok...(máš ho proklatě nízko?):-D

spagetka spagetka

7. 6. 2013 09:50

Já sice nádobku k tyčáku mám, ale zas ji moc nepoužívám, neb musí být jinde než mám mixér. Tak taky používám sklenici, tu mám po ruce :-D:-D:-D
Jinak receptílk se mi líbí :-p:yes:

Nikina Nikina

7. 6. 2013 09:42

magdalenka: :-D teď rozmixuju, co mi pod ruku přijde :-D

magdalenka magdalenka

7. 6. 2013 09:39

Nikina: Mixuj....deň bez mixovania akoby nebol...:-D

Nikina Nikina

7. 6. 2013 09:34

magdalenka: abych nevypadala jak úplná Drnda, tak já to samozřejmě zkoušela ve sklenici, ale ta měla malý dno a prostě to nešlo, zavařovačka mě tedy nenapadla :-) děkuju za tip, teď můžu mixovat jak o život :-K

magdalenka magdalenka

7. 6. 2013 09:30

Nikina: v tom pohári je to ideálne. Ešte ruku (tú ktorá nedrží tyčák) pridržím pri okolo hrdla pohára a nič sa von nedostane.
Robím v tom aj majonézu, tú bez vajec, len z mlieka a oleja. Tá je geniálna. ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pelmeně se špenátem top recepty pelmeně pelmeně s bramborovou náplní pelmeně strojek na pelmene špenátove pelmeně recept na pelmeně jitčiny recepty pelmeně zamrazit pelmeně se špenátem pelmeně se slaninou recepty-náplň do pelmení pelmeny se špenátem pelmeně recept testo na pelmeně když vejce zmrznou v lednici česneková náplň recepty z obřích těstovin co je pelmeni bramborová náplň do pelmení

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, špenát baby, vejce, olej olivový, sůl, voda, máslo, sýr ricotta, sýr feta, rajče sušené v oleji, česnek, bazalka čerstvá, sůl, pepř, máslo česnekové, slanina

TopRecepty.cz

Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxyV