Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Djuveč (džuveč)

Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

9. 1. 2009 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 595 kJ / 2 293 kcal
Bílkoviny158,86 g
Tuky53,95 g
Vláknina25,55 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy281,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.

Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.

Zdroj: Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Grapin

10. 1. 2009 19:30

Možná, že je to dobré, ale není to pravý djuveć. Pocházím ze srbsko-chorvatské hranice, tak bych to měla vědět. Pravý djuveć se dusí v troubě - maso pohromadě s bramabory, rýží i zeleninou, s tím že maso se nejprve opeče na skoro suché pánvičce, jen lehce potřené olejem nebo se opraží na grilu nad prořezem z vinné révy. Tím se právě získává ona jedinečná chuť. Zelenina, brambory ani maso se nesmí krájet na kostky, ale na tenké plátky a prokládají se jednotlivé vrstvy. Nepoužíváme bobkový list a neslyšela jsem ani o paprice, ale často naskládáné vrstvy před pečením místo vody zaléváme lehce osolenou šťávou z rajčat. A NIKDY, ale NIKDY se nesmí použít sádlo. U nás žije hodně muslimů, používáme takřka výhradně olej a mnoho z nás, i když muslimové nejsme, nepoužíváme ani vepřové. Djuveć děláme často i z králíka, velmi často z kozy, skopové je vůbec nejlepší druh masa pro naši kuchyni.
Neříkám, že recept, který napsala Bibinka je špatný, ale není to djuveć a já bych byla ráda, aby vyškrtla aspoň slovo pravý z názvu.

Bibinka Bibinka

9. 1. 2009 21:43

Marti, fakt je suprovej:-p

Marta Marta

9. 1. 2009 21:26

musí být výborný :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč kuřecí džuveč vepřový džuveč džuveč z mletého masa chorvatský džuveč džuvač džuveč z vepřového masa džuveč s rýží džuveč video džuveč rýže džueč bulharský džuveč hovězí džuveč džuvedž džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty jak se dela dzuvec recept na vepřový džuveč

Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso skopové, cibule, rajče, paprika, baklažán, paprika sušená sladká, sádlo, brambory, rýže, vývar masový, bobkový list, petrželka, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Djuveč (džuveč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADZP