Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový makovec

Cuketový makovec je odlehčená varianta klasického moučníku. Cuketa pomáhá těstu získat šťavnatost a zakysaná smetana dodává jemnost. V kombinaci s mákem chutná prostě božsky. Díky skořici a vanilce bude vaše domácnost při pečení vonět neodolatelně.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 709 kJ /
7 340 kcal
Bílkoviny171,90 g
Tuky348,14 g
Vláknina95,70 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 3,87 g
Sůl1,47 g
Sacharidy832,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu škrabkou oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme do misky na hrubém struhadle, posolíme špetkou soli, pokapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme vypotit. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalým přiléváním zašleháme olej, poté smetanu a mléko. Přidáme vanilkovou esenci. Vypocenou cuketu ještě mírně vymačkáme a všechnu tekutinu zamícháme do těsta. Krok 4: Ovesné vločky v mixéru rozmixujeme a smícháme s nimi všechny sypké suroviny (mák, mouka, kakao, skořice, kypřicí prášek, soda). Tuto směs vmícháme do tekuté směsi z vajec a nakonec vmícháme i nastrouhanou cuketu. Krok 5: Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Zkoušíme špejlí.

TIP: Jak poznat, že je upečeno pomocí špejle

Zveřejněno 25. 7. 2013

Poznámka autorky sardinka

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový makovec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0L9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový makovec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0L9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikajici, krasne vlacna buchta. Pred chvili upeceno a uz skoro neni :-)

Určitě vyzkoušim;-):-p

výborná buchtička.dnes upečeno.vláčná a nedusí :).akorát jsem dala místo zakysané smetany bílý jogurt. doporučuji :):yes:

to bude dobré a hezky vláčné;-):-):yes:

:yes::yes:+5

:-) příjemný recept - bude se brzo hodit, cukety dorůstají a nestačíme je smažit jen tak....brzy budu hledat, co s nimi.:yes:

:-Ko víkendu vyzkouším,vypadá výborně:yes:snad tak i chutná.cuketové bucty peču s makem jsem ještě nezkoušela,a mák miluji:-))

Tématické fráze:
cuketový makovník, makovník z cukety, cukynový makovec, cuketa recepty, makovnik s cuketou, makovec zcukety, makovec s cukýnou, makovec recept, cuketolvy makovec, cuketove makovniky, recept makovec, cuketový makovec s citronová, makovec z cukety se švestkami, recepty z cukety, zdravy makovec z cuket, cuketový makovec recept zdravý, recept na těsto s cukýnou, zdravý cuketový makovec, recept mák vločky cuketa, cuketovýmakovec

Suroviny:
cuketa, mák mletý, mouka hladká, vločky ovesné, vejce, cukr krystal, olej, mléko, smetana zakysaná, kakao holandské, skořice mletá, kypřící prášek, soda jedlá, esence vanilková, sůl, šťáva citronová, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu