Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím II.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 920 kJ /
2 849 kcal
Bílkoviny54,90 g
Tuky131,55 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 3,65 g
Sůl9,00 g
Sacharidy346,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme přes síto na halušky do slané vařící vody. Vaříme asi 5 minut (nebo do doby, než halušky vyplavou na povrch). Krok 3: Na tuku osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kyselé zelí, zalejeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme promíchané a na talíři polejeme rozehřátou slaninou nakrájenou na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

prof.lub (neregistrovaný/á), zemiaky strúhať úplne na jemno. (na strúhadle to vyzerá ako taká husia koža alebo ako to nazvať...) Cesto relatívne husté, nenechávať stáť a nevariť dlho - halušky len malé dávky hádzať do vody a po vyplávaní ihneď vyberať, žiadnych 10 minút.

ani mě se nevedlo lépe.první várka se rozpadla na maděru,tak jsem přidal mouku,bylo to lepší,ale opět to zkončilo v záchodě.nakonec jsem přidal další brambor,mouku a udělal klasický chlupáče.nutno podotknout,že přes síto na halušky nemáte se syrovými bramborami šanci.:-(

nevím čím to bylo, ale těsto se mi úplně rozpadalo, musela jsem to nakonec vyhodit. Vůbec to nešlo dát vařit. Všechny recepty z těchto stránek, které jsem zkoušela se povedly, nevím, kde se stala chyba

Vašku, velmi dobře vím, o čem mluvíš;-) pane jo, takové opečené škubánky to je přece lahoda lahodná. Sbíhají se mi sliny.:-D:-))

Moc si netroufnu halušky vařit. Mám špatnou zkušenost a zradil jsem se a proto je kupujeme v krabici(Labela,nebo Vitana) jsme spokojeni. Něco jsem zbabral a udělal poprvé lepidlo.Zkrátka ostuda a přitom je máme moc rádi se zelím a uzeným špekem. Nyní u nás v samošce prodávají chlazené hotové takové hrudky - špršle (je to rakouská nebo německá specialita). Je to moc šikovné. Stačí to prohžát(v pář,nebo mikrovlnce) a dodělat dle nápadu. Nebo jako příloha k různým gulážům a pod. I když u nás na jihu Čech je spíše populárnější ŠKUBÁNEK, který zrovna dnes máme.Čerstvý jako šičky s cukrem,mákem a máslem (místo máku může být i nastrouhaný vlašský ořech-taky dobré)a druhý den placičky dozlatova opečené na sádle a stačí s něčím kyselým. Takový vesnický lidový.Bezva.;-)

Ty jsme už dlouho neměli,tak je brzy uvařím a nejlepší jsou se zelím a škvarkama, teda tak to děláme u nás:-D

Těsto jsem dělala podle receptu, vody z brambor nijak moc nebylo, tak jsem neměla co slévat, pepř jsem dala do zelí, ale zelí jsem použila celý sáček, tj. 500 g. Vařila jsem pozvolna zhruba 6 až 7 minut, 10 minut by bylo moc, je to třeba hlídat. Po uvaření krátce propláchnu teplou vodou a pokud je hned nepodávám, tak je promíchám s troškou oleje :yes:

Použijte polohrubou mouku. Halušky se nevaří 10 min ! Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a je třeba je scedit !

Tématické fráze:
střapačky, strapačky se zelím, strapacky recept, škubánky se zelím, střapačky se zelim recept, bramborové strapačky, strapačky se zelím a slaninou, recept na střapačky, recept střapačky se zelím, recept strapačky, bramborove halusky se zelim, zelí recepty, recepty štrapačky, střapacky s uzenym a zelím, recepty střapačky se zelím, labela, německé speciality, strapačky ze zelím, střapačky s uzeným, strapačky s uzenym masem

Suroviny:
brambory, mouka hladká, mouka hrubá, zelí kysané, cibule, slanina, sádlo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu