Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 8. 2013 12:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 636 kJ / 2 064 kcal
Bílkoviny79,41 g
Tuky21,63 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,46 g
Sacharidy379,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velké rozpeky se u nás pečou k houbové omáčce a dušené mrkvi, malé k čočce nebo fazolím.

Recept jsem podědila po babičce a mamince.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

29. 8. 2013 21:42

Eliza:Tak tyhle utěrky používám jenom jako dekoraci, právě že po x praních nesaje skoro vůbec, není to bavlna ani len:-D Dostala jsem je od tchyňky, zřejmě někde zapomenuté, ještě nerozbalené. Možná věno;-)
Zrovna tyhle rozpeky jsem vychytávala docela dlouho, jednou byly tvrdé, jindy praskly, mami mi vždycky řekne, že to dělá podle oka ... takže takhle by měly být k jídlu:-D

Eliza Eliza

29. 8. 2013 21:29

Recepty po mamince a ještě lépe zděděné po babičce jsou ty nejlepší...:yes: Až jako hodně dospělá jsem je začala oceňovat, protože coby dítě jsem nejedla skoro nic... Dneska, když mi něco jen trochu připomene babiččinu kuchyni, znamená to pro mě nejen chuťový zážitek, ale i spoustu krásných vzpomínek...jak ráda bych si dnes pochutnala na tom, co uvaří...:-/:-K
Mimochodem, tuhle utěrku od Vietnamců mám taky a je bezvadná, mám ji skoro pořád v permanenci - dobře saje a i hezky vypadá...:yes::-K

1974andrea 1974andrea

29. 8. 2013 17:46

katlie:Není vůbec za co, pa:-K;-)

katlie

29. 8. 2013 17:44

1974andrea:dík a hezký večer přeji:-)

1974andrea 1974andrea

29. 8. 2013 17:41

katlie:Irčo ano, jsou to dvě kávové ( čajové) lžičky.;-)

katlie

29. 8. 2013 17:38

1974andrea:Ale pochopila jsem to správně, že jsou to 2 kávové lžičky, já jen, kdybych je dělala na slano, tak abych se nezmílila. Děkuji.

1974andrea 1974andrea

29. 8. 2013 16:42

katlie:Soli každý podle svého uvážení. Pokud budeš dělat vdolky na sladko, určitě méně;-)

Vlaďka

29. 8. 2013 11:26

Přesně takové peču manželovi ke koprové omáčce, akorát jako tuk dám olej

mysulka mysulka

29. 8. 2013 10:10

:yes: vypadají krásně, dělám je dost často, máme je moc rádi;-):-K

katlie

29. 8. 2013 10:02

1974andrea: Děkuji za informace, chtěla jsem se ještě optat, ty 2 KL jsou dvě kávové lžičky soli, chápu to dobře? Není to moc soli? Nebo to znamená jinou míru. S pozdravem Irča

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 8. 2013 08:46

:-8Líbí, moc!:yes::yes:

yanull yanull

29. 8. 2013 06:51

Děvčata s láskou zavzpomínala na staré dobré časy dědečků a babiček a já za rozpeky i rozpíčky posílám další, již 15.:-K:yes: bodíček ;-):-):-p

senky senky

28. 8. 2013 20:52

1974andrea:a my taky bagrem:-D:-D

danielle72 danielle72

28. 8. 2013 20:52

maris: Přesně totéž mě napadlo, Marisko - jak čtu rozpeky (rozpíčky), napadne mě automaticky Kája:-))

Pěkný recet, asi vyzkouším, Andy;-):yes:

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 20:10

Inka1:;-):yes::-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rozpeky vdolky k mrkvi rozpeky od babičky slané vdolky pečené v troubě plzeňské speciality plzeňské vdolky rozpeky recept plzeňské rozpeky vdolky k čočce vdolek k omáčce obyčejné vdolky vdolky k omáčce pečené vdolky plzensky rozpek recept na rozpeky smažené beleše rozpek rozpeky k mrkvi rozpeky k čočce belese pecene v troube

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MYQ