Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 636 kJ / 2 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,41 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,61 g |
Sůl | 16,46 g |
Sacharidy | 379,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Moje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 22 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 50 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 50 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 12 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 14 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 14 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 14 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 15 hodinami
Tématické fráze:
rozpeky,
vdolky k mrkvi,
rozpeky od babičky,
slané vdolky pečené v troubě,
plzeňské speciality,
plzeňské vdolky,
rozpeky recept,
plzeňské rozpeky,
vdolky k čočce,
vdolek k omáčce,
obyčejné vdolky,
vdolky k omáčce,
pečené vdolky,
plzensky rozpek,
recept na rozpeky,
smažené beleše,
rozpek,
rozpeky k mrkvi,
rozpeky k čočce,
belese pecene v troube
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
tuk hera,
vejce,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl
Komentáře (63)
holkamodrookata.blogspot.com/2014/11/jidlo-z-knih-rozpicky-kaji-marika.html
Tak pro mě jsou tyhle utěrky bezva, možná proto, že každodenně spotřebuju 2-3, nádobí do nich neutírám, to je z myčky suché, ale na ruce a všechno ostatní utírání jsou stále dobré...
Zrovna tyhle rozpeky jsem vychytávala docela dlouho, jednou byly tvrdé, jindy praskly, mami mi vždycky řekne, že to dělá podle oka ... takže takhle by měly být k jídlu
Mimochodem, tuhle utěrku od Vietnamců mám taky a je bezvadná, mám ji skoro pořád v permanenci - dobře saje a i hezky vypadá...
Pěkný recet, asi vyzkouším, Andy