Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2014 19:09
Super, děkuju za recept jen mi tak nevyběhl, což mě mrzelo,ale chutná skvěle!
29. 6. 2014 10:39
www.toprecepty.czRychlé,jednoduché a užasné.Rodina ho stále vyžaduje.Vypadá to,že nebudeme péct už nic jiného.Moc děkujeme za tento skvělý recept mnam,mnam
21. 6. 2014 10:41
Fia: Fio, děkuji za pěkné a spravedlivé hodnocení perníku i komentářů a jsem moc ráda, že se u Vás ujal už tolik let a zdomácněl, to je pro mne ta nejlepší odměna a zjištění, že dávat recepty má smysl
21. 6. 2014 08:39
Perník peču už nějakou dobu (určitě nejmíň 3-4 roky) pravidelně a je opravdu dobrý, jen jsem přestala přidávat pudink a zdá se mi to bez něj lepší, perník je pak lehčí.
Vzhledem k diskusi pod receptem jen dodávám, že kdo ho u nás ochutnal, chce recept. Takže si myslím, že většinou lidem asi doopravdy chutná a jeho zdejší hodnocení mi přijde odpovídající, nezávisle na tom, že někomu přijde hrozný. Tak to prostě bývá a taky mi to přijde v pořádku.
Vzhledem k diskusi pod receptem jen dodávám, že kdo ho u nás ochutnal, chce recept. Takže si myslím, že většinou lidem asi doopravdy chutná a jeho zdejší hodnocení mi přijde odpovídající, nezávisle na tom, že někomu přijde hrozný. Tak to prostě bývá a taky mi to přijde v pořádku.
14. 6. 2014 09:35
právě jsem našla tento recept,jdu ho vyzkoušet. Napíši jak chutnal.www.toprecepty.cz
30. 5. 2014 17:47
Kristýna V.:Kristýnko, tak to je fajn, že mu perník tak chutnal a vy budete muset upéct další ne
30. 5. 2014 16:46
Moc jsme si pochutnali..udělala jsem s citronovou polevou a manžel se dožaduje přídavku :o).
30. 5. 2014 11:35
medmic: Jasné, výstižné a já děkuji a mám radost, že chutnal
30. 5. 2014 00:30
Vyzkoušeno, upečeno, supr
13. 5. 2014 10:02
Jana D.: Jani, těší mě, že perník chutnal
12. 5. 2014 21:39
Bibinko, dnes mi muž opravil boudu pro housata a jelikož miluje perník, ťukla jsem na první recept na netu a upekla ten Váš. Je moc dobrý, polila jsem ho čokoládou, bohužel mi došlo kakao, tak byl perník bez něj a místo povidel jsem měla jen dýňovou marmeládu. I přesto byl perník vynikající a nevím, jak tu někdo psal, že je to samá chemie s práškem do pečení, tak doma používáme jen ten bez fosfátů a nic štiplavého není. Takže perník je opravdu skvělý a díky za recept
10. 5. 2014 09:14
Bibinka: Budu Ti to jako věřit
9. 5. 2014 18:02
Úžasný výsledek a to jsem totální pečící nemehlo Opravdu výborný perník! Děkuji autorovi receptu
5. 5. 2014 08:19
cvrckova: cvrčková, to jsi opravdu na špatné adrese, musíš se zeptat těch, kteří to sem píšou. Věř, že já to nemám zapotřebí
4. 5. 2014 12:42
Bibinko je mi až podezřele divné, že za každým negativním názorem se hned objeví chvála od NEREGISTROVANÉHO nebo NOVĚ založeného autora Jak to jen děláte
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 3 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 6 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!
Startuje třetí řada Peče celá země: Jde o masáž chuťových buněk, říká Bebarová. Zapomeňte na diety, dodává Landová
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů