Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2012 19:47
Perník nezklamal!Pekla jsem v košíčkách na muffiny,po upečení potřela rybízovou marmeládou poctivě zředěnou rumem a posypala kokosem a zazrak je na světě.Z celé dávky vyjde cca 36 muffinů,ale zmizí jak pára nad hrncem
22. 11. 2012 21:42
Iveta:Ivetko, nemáš za co děkovat, to spíš já, že jsi ho upekla a odměnou mi je to, že vám chutnal
22. 11. 2012 19:56
Právě jsem dodělala váš perník,je skvělý.Manžel i děti se vrhli do teplého pekáče,snad zbyde k snídani.Konečně se mi něco povedlo.Díky
19. 11. 2012 13:09
Terka T.:Terko ta marmeláda, nebo povidla 3 lžíce PATŘÍ do těsta
a upečený perník se může rozříznout a také promáznout nějakou marmeládou, kdo to má rád-já to nedělám
a upečený perník se může rozříznout a také promáznout nějakou marmeládou, kdo to má rád-já to nedělám
19. 11. 2012 12:49
Tento perník je trochu zvláštní nám i mé další kamarádce chutnal, jiná ho zkoušela a moc jí nejel. Asi jak má kdo chutě.
Terka T.: marmeládu dej určitě do těsta, patří tam
Terka T.: marmeládu dej určitě do těsta, patří tam
19. 11. 2012 12:30
Terka T.:Do syrového těsta určitě né, ale po upečení buď rozřízneš, pmAažeš a slepíš, nebo dáš navrch na nerozkrojený perník, záleží co vám líp chutná
19. 11. 2012 12:19
Prosím vás mám takový blbý dotaz. Jak je v surovinách psaná ta marmeláda, tak tou autorka myslí marmeládu na případné pomazání perníku a nebo má přijít do těsta?
19. 11. 2012 11:30
mia:mio, to je mi opravdu líto a musela být v něčem chyba, jinak to není možnéMohla jsi na něco zapomenout, mohla být nedobrá mouka, těch atributů je spousta.....nemusíš házet flintu do žita,,,,opakování je matka moudrosti
18. 11. 2012 23:43
Pernik som upiekla dla receptu. Cesto bolo zbite, chut ok. Vobec nebol nadychany, nerozumiem o com tu vsetci pisu. Ale sto ludi, sto chuti. Piect ho ale uz urcite nebudem.
18. 11. 2012 23:42
Pernik som upiekla dla receptu. Cesto bolo zbite, chut ok. Vobec nebol nadychany, nerozumiem o com tu vsetci pisu. Ale sto ludi, sto chuti. Piect ho ale uz urcite nebudem.
14. 11. 2012 12:37
marunda:jen šiř-to je dobře
14. 11. 2012 12:30
Bibinka:Jani, nevím, čím to bylo, třeba fakt je to tou marmeládou. Dřív fakt chutnal normálně, jako každý jiný. Ale dnes vynikající. Díky a šířím dál
14. 11. 2012 12:22
marunda:Téééda Péťo tolik chvály jsem si ani nezasloužila Je ovšem zajímavé, že tě poprvé nijak neoslovil a najednou BOMBA-že by poprvé chuťové buňky zaspalyon by měl chutnat i bez té marmelády, ale jak je vidět..."opakování matka moudrosti! se říká a tady bych to předělala na "opakování matka chuti". Je dobře, že jsi nehodila flintu do žita a dala jsi perníku ještě šanci a to mě moc těší, protože se ti to vyplatilo
14. 11. 2012 12:05
Jaňulko, dostala jsem chuť na perník, jednou jsem ho už dělala od Tebe, kvůli těm komentářám, ale moc mě nenadchnul. Nedávno ho dělala má sestra a prý vynikající, tak jsem se rozhodla, že ho opět zkusím. Pak jsem zjistila, že jsem asi do předchozího receptu nedala tu marmeládu.
Ale pozor, včera jsem pekla, vše podle receptu a musím říct, že si tolik bodů určitě zasloužíš, tak vynikající perník jsem v životě nejedla. I druhý den pořád stejný, v práci se holky olizovaly a chci ho pak dělat, až budu mít narozky. Prostě je naprosto ÚÚÚÚÚÚÚÚŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSNNNNNNNNNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ. Zkusila bych ho i jako klasický piškot bez toho kakaa a prášku do perníku. Jani, BOMBA.
Ale pozor, včera jsem pekla, vše podle receptu a musím říct, že si tolik bodů určitě zasloužíš, tak vynikající perník jsem v životě nejedla. I druhý den pořád stejný, v práci se holky olizovaly a chci ho pak dělat, až budu mít narozky. Prostě je naprosto ÚÚÚÚÚÚÚÚŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSNNNNNNNNNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ. Zkusila bych ho i jako klasický piškot bez toho kakaa a prášku do perníku. Jani, BOMBA.
10. 11. 2012 19:34
Dala jsem vš podle receptu, ale není zdaleka tak nadýchaný, jako na fotce
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů