Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NADEI

25. 11. 2012 19:47

Perník nezklamal!Pekla jsem v košíčkách na muffiny,po upečení potřela rybízovou marmeládou poctivě zředěnou rumem a posypala kokosem a zazrak je na světě.Z celé dávky vyjde cca 36 muffinů,ale zmizí jak pára nad hrncem :-p:-p :yes:

Bibinka Bibinka

22. 11. 2012 21:42

Iveta:Ivetko, nemáš za co děkovat, to spíš já, že jsi ho upekla a odměnou mi je to, že vám chutnal;-):-p

Iveta

22. 11. 2012 19:56

Právě jsem dodělala váš perník,je skvělý.Manžel i děti se vrhli do teplého pekáče,snad zbyde k snídani.Konečně se mi něco povedlo.Díky

Bibinka Bibinka

19. 11. 2012 13:09

Terka T.:Terko ta marmeláda, nebo povidla 3 lžíce PATŘÍ do těsta:-!:-!:-!
a upečený perník se může rozříznout a také promáznout nějakou marmeládou, kdo to má rád-já to nedělám;-):yes:

Iveta

19. 11. 2012 12:49

Tento perník je trochu zvláštní :-) nám i mé další kamarádce chutnal, jiná ho zkoušela a moc jí nejel. Asi jak má kdo chutě.

Terka T.: marmeládu dej určitě do těsta, patří tam :yes:

spagetka spagetka

19. 11. 2012 12:30

Terka T.:Do syrového těsta určitě né, ale po upečení buď rozřízneš, pmAažeš a slepíš, nebo dáš navrch na nerozkrojený perník, záleží co vám líp chutná

Terka T.

19. 11. 2012 12:19

Prosím vás mám takový blbý dotaz. Jak je v surovinách psaná ta marmeláda, tak tou autorka myslí marmeládu na případné pomazání perníku a nebo má přijít do těsta?

Bibinka Bibinka

19. 11. 2012 11:30

mia:mio, to je mi opravdu líto a musela být v něčem chyba, jinak to není možné:-SMohla jsi na něco zapomenout, mohla být nedobrá mouka, těch atributů je spousta.....nemusíš házet flintu do žita,,,,opakování je matka moudrosti;-):-)

mia

18. 11. 2012 23:43

Pernik som upiekla dla receptu. Cesto bolo zbite, chut ok. Vobec nebol nadychany, nerozumiem o com tu vsetci pisu. Ale sto ludi, sto chuti. Piect ho ale uz urcite nebudem.

mia

18. 11. 2012 23:42

Pernik som upiekla dla receptu. Cesto bolo zbite, chut ok. Vobec nebol nadychany, nerozumiem o com tu vsetci pisu. Ale sto ludi, sto chuti. Piect ho ale uz urcite nebudem.

Bibinka Bibinka

14. 11. 2012 12:37

marunda:jen šiř-to je dobře:yes:;-)

marunda marunda

14. 11. 2012 12:30

Bibinka:Jani, nevím, čím to bylo, třeba fakt je to tou marmeládou. Dřív fakt chutnal normálně, jako každý jiný. Ale dnes vynikající. Díky a šířím dál:yes:

Bibinka Bibinka

14. 11. 2012 12:22

marunda:Téééda Péťo tolik chvály jsem si ani nezasloužila:-8 Je ovšem zajímavé, že tě poprvé nijak neoslovil a najednou BOMBA-že by poprvé chuťové buňky zaspaly:-?:-Don by měl chutnat i bez té marmelády, ale jak je vidět..."opakování matka moudrosti! se říká a tady bych to předělala na "opakování matka chuti":-D. Je dobře, že jsi nehodila flintu do žita a dala jsi perníku ještě šanci a to mě moc těší, protože se ti to vyplatilo:yes:;-):-K

marunda marunda

14. 11. 2012 12:05

Jaňulko, dostala jsem chuť na perník, jednou jsem ho už dělala od Tebe, kvůli těm komentářám, ale moc mě nenadchnul. Nedávno ho dělala má sestra a prý vynikající, tak jsem se rozhodla, že ho opět zkusím. Pak jsem zjistila, že jsem asi do předchozího receptu nedala tu marmeládu.
Ale pozor, včera jsem pekla, vše podle receptu a musím říct, že si tolik bodů určitě zasloužíš, tak vynikající perník jsem v životě nejedla. :yes::-p I druhý den pořád stejný, v práci se holky olizovaly a chci ho pak dělat, až budu mít narozky. Prostě je naprosto ÚÚÚÚÚÚÚÚŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSNNNNNNNNNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ. Zkusila bych ho i jako klasický piškot bez toho kakaa a prášku do perníku. Jani, BOMBA.

markéta

10. 11. 2012 19:34

Dala jsem vš podle receptu, ale není zdaleka tak nadýchaný, jako na fotce :-(

1 43 44 45 46 47 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq