Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2012 16:15
Domnívám se "neregistrovaná/ý", že surovina je součástí technologického procesu. A troufám si říci, že vaření je v jistém smyslu onen technologický proces - postup. Fakt mě dojímá, jak někdo tady neřeší recept, ale vtákoviny Jinak perník je fajn
7. 9. 2012 12:30
neregistrovaný/á - podívejte se třeba do Wikipedie co se řadí mezi suroviny, třeba Vám to pomůže se studiem.
7. 9. 2012 12:07
Suroviny se při pečení nepoužívají,jsou nerostného původu a tudíž bychom s nimi nic neuvařili, ani neupekli. K přípravě pokrmů se používají složky živočišného či rostlinného původu, jež jsou proto poživatelné a nazývají se potraviny. To ví každý středoškolák, včetně mě.
6. 9. 2012 21:12
Renča: Renčo, určitě dělám na tom plechu s okrajem, ono to opravdu dost naskočí ať se ti povede a dej vědět
6. 9. 2012 20:59
Chtěla jsem se jen zeptat je to dané na normálním plechu nebo máte nějaký trošku vyšší ..dělám perníky ale nikdy se mi nepovede aby mi takhle hezky vyběhly...ještě jsem tento nezkoušela ale vyzkouším ....jen mě zajímal ten plech ...děkuji
6. 9. 2012 12:08
Tak perník už mám v troubě jsem zvedavá místo marmelády jsem dala med, protože marmeládu doma nemám má to být pro mojého miláčka k narozeninám tak snad si pochutná, pak to ještě nejak nazdobím ....pak napíšu jak byl spokojený a jestli chutnal ale podle komentářu si myslím že se sní během minuty tak díky za recept perník peču poprvé
4. 9. 2012 17:13
Dopečeno...taky bez toho pudingu..nemam :(...ale fakt pecka!! nabehl mi az do nebes, az sem se bala, ze pretece :))promazala a pomazala cokoladou a posypala kokosem. Ale jak bylo psano, neni potreba, sam o sobe je desne dobrej :)
1. 9. 2012 12:52
xxxVendy:Vendy, jsem ráda, že chutná
1. 9. 2012 12:22
Na zkoušku jsem udělala jen poloviční porci a jeikož nebyl po ruce pudink, udělala jsem to bez něh. Myslím, že jsem tím na tom nic nezkazila, chutná výborně :)
18. 8. 2012 16:54
Petra123:ale tos mi Péťo udělala velkou radost
18. 8. 2012 16:28
Perník už jsem dělala několikrát a všem moc chutnal. Nejvíc asi ségře, která perníky miluje, takže jsem jí (a jejímu příteli) ho včera dělala jako dort na dnešní oslavu narozenin. Jen jsem ještě dort přelila polevou a rodiče ho dneska dozdobovali.
12. 8. 2012 12:29
Jitka+2:Jituš, tak to mě těší
12. 8. 2012 00:35
Tak asi je perník super,protože už není.Já to moc nemusím,ale mužská část rodiny jej ohodnotila velmi kladně.Přidávám zasloužený bodík.+346.
10. 8. 2012 12:31
Jitka+2: Jitko, ano všechny ingredience patří přímo do těsta. Přeji, ať se povede
10. 8. 2012 11:42
Chci tento recept vyzkoušet,ale potřebuji vědět jestli ta skořice,ořechy a marmeláda patří do toho těsta také zamíchat.Díky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 48 sekundami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 23 minutami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 44 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 2 hodinami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 2 hodinami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů