Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marsi Mesi

7. 9. 2012 16:15

Domnívám se "neregistrovaná/ý", že surovina je součástí technologického procesu. A troufám si říci, že vaření je v jistém smyslu onen technologický proces - postup. Fakt mě dojímá, jak někdo tady neřeší recept, ale vtákoviny:-D Jinak perník je fajn:-p

porada

7. 9. 2012 12:30

neregistrovaný/á - podívejte se třeba do Wikipedie co se řadí mezi suroviny, třeba Vám to pomůže se studiem.:-)

neregistrovaný/á

7. 9. 2012 12:07

Suroviny se při pečení nepoužívají,jsou nerostného původu a tudíž bychom s nimi nic neuvařili, ani neupekli. K přípravě pokrmů se používají složky živočišného či rostlinného původu, jež jsou proto poživatelné a nazývají se potraviny. To ví každý středoškolák, včetně mě.

Bibinka Bibinka

6. 9. 2012 21:12

Renča: Renčo, určitě dělám na tom plechu s okrajem, ono to opravdu dost naskočí;-) ať se ti povede a dej vědět;-)

Renča

6. 9. 2012 20:59

Chtěla jsem se jen zeptat je to dané na normálním plechu nebo máte nějaký trošku vyšší ..dělám perníky ale nikdy se mi nepovede aby mi takhle hezky vyběhly...ještě jsem tento nezkoušela ale vyzkouším ....jen mě zajímal ten plech ...děkuji:-)

Klára

6. 9. 2012 12:08

Tak perník už mám v troubě jsem zvedavá místo marmelády jsem dala med, protože marmeládu doma nemám :-) má to být pro mojého miláčka k narozeninám :-))tak snad si pochutná, pak to ještě nejak nazdobím :-8....pak napíšu jak byl spokojený a jestli chutnal :-p ale podle komentářu si myslím že se sní během minuty :-D tak díky za recept perník peču poprvé :-D

Frukko

4. 9. 2012 17:13

Dopečeno...taky bez toho pudingu..nemam :(...ale fakt pecka!! nabehl mi az do nebes, az sem se bala, ze pretece :))promazala a pomazala cokoladou a posypala kokosem. Ale jak bylo psano, neni potreba, sam o sobe je desne dobrej :):yes:

Bibinka Bibinka

1. 9. 2012 12:52

xxxVendy:Vendy, jsem ráda, že chutná;-)

xxxVendy xxxVendy

1. 9. 2012 12:22

Na zkoušku jsem udělala jen poloviční porci a jeikož nebyl po ruce pudink, udělala jsem to bez něh. Myslím, že jsem tím na tom nic nezkazila, chutná výborně :)

Bibinka Bibinka

18. 8. 2012 16:54

Petra123:ale tos mi Péťo udělala velkou radost:yes:

Petra123

18. 8. 2012 16:28

Perník už jsem dělala několikrát a všem moc chutnal. :-p Nejvíc asi ségře, která perníky miluje, takže jsem jí (a jejímu příteli) ho včera dělala jako dort na dnešní oslavu narozenin. Jen jsem ještě dort přelila polevou a rodiče ho dneska dozdobovali. :yes:

Bibinka Bibinka

12. 8. 2012 12:29

Jitka+2:Jituš, tak to mě těší:yes:;-)

Jitka+2

12. 8. 2012 00:35

Tak asi je perník super,protože už není.Já to moc nemusím,ale mužská část rodiny jej ohodnotila velmi kladně.Přidávám zasloužený bodík.:yes:+346.

Bibinka Bibinka

10. 8. 2012 12:31

Jitka+2: Jitko, ano všechny ingredience patří přímo do těsta;-). Přeji, ať se povede:yes:

Jitka+2

10. 8. 2012 11:42

Chci tento recept vyzkoušet,ale potřebuji vědět jestli ta skořice,ořechy a marmeláda patří do toho těsta také zamíchat.Díky.

1 46 47 48 49 50 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq