Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán (mléčná hmota)

Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového aroma, získáte takzvaný falešný marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

31. 1. 2009 23:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 092 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky13,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy245,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vladimír

15. 6. 2012 12:34

je to dobré sem vyučený cukrář :) akorad ja sem zvykly tam davat ješte fondan a skrobovy sirub :) a rumove aroma :)

LIDKA LIDKA

7. 3. 2012 20:00

Ivčo - taky jsem dělala v cukrárně a vím jak se tam dělá marcipánová hmota,ale bohužel jsem sní nebyla spokojená.

Ivča

7. 3. 2012 18:44

Učím se cukrářkou, a marcipán děláme úplně jinak je hezky vláčný a dlouho vydrží :)) Ale musím uznat máš to hezké :-)

LIDKA LIDKA

6. 3. 2012 15:08

Vpopisu máte napsané jaké používám sušené mléko.

sušené mléko

6. 3. 2012 10:17

Chtěla bych se zeptat k tomu sušenému mléku. Které je nejlepší? Použila jsem nějaký ,,přídavek do kávy'' cca za 25 korun a marcipán byl nepožitelný. Díky předem :-)

kupkova kristyna

12. 12. 2011 16:55

mňam uplně šupa lepší marcipán sem nejedla :yes::yes::yes::-)

LIDKA LIDKA

4. 12. 2011 01:26

Elizabeth - jsem ráda že se povedlo a jste spokojená, k tomu uchování marcipánu -hotové ozdoby klidně dám do krabiček a do mražáku,nic se tomu nestane a vydrží.

Elizabeth

3. 12. 2011 18:37

Ještě jsem si vzpomněla, přemýšlela jsem jak výrobky z hmoty nejlépe skladovat protože na vzduchu tvrdnou a nakonec jsem vyzkoušela dát je do uzavřené plastové nádoby do vstupní chodby kde je trochu chladněji než v pokojové místnosti, ale není tam zima. Mám je tam asi 3 týdny a jsou pevné ale měkké tak akorát ;-) myslím že takhle můžou vydržet docela dlouho, tedy pokud vydrží to moje občasné ozobávání! Určitě je pak použiji třeba při zdobení ván. cukroví

Elizabeth

3. 12. 2011 18:27

Děkuji za recept, vyzkoušela jsem a je to super :yes: ať se tomu říká mléčná hmota, nebo marcipán, je to prostě mňamka. Už jsem poslala recept dále, protože výrobky z této hmoty se všem líbily a hlavně chutnaly :-p jen pozor na tu vodu, také jsem musela zahušťovat, takže příště budu opatrnější a opravdu jen po kapkách.

kupkova kristyna

19. 11. 2011 12:25

dobře děkuji moc za radu. :)

LIDKA LIDKA

19. 11. 2011 11:29

Kristýno - barvy jsou nejlepší gelové,dají se objednat přes internet v prodejnách pro cukráře a jinak barvy dostaneš koupit v Tescu a stojí něco kolem 11-13 kč,když budeš chtít najdi si stránky -DORTOMÁNIE,zaregistruj se tam a tam najdeš vše o pečení a hlavně děvčata tam jsou šikovné a podělí se tam o všechny rady a zkušenosti,najdeš tam prostě vše i adresy na ty obchody.Lidka;-)

kupkova kristyna

19. 11. 2011 09:45

dobrá tedy tak já skusím tady ten :) snad se mi povede hlavne sem zvedavá jak dopadne ten dort ještě sem ho nikdy nedělala. a ještě sem se chtěla zeptat kolik tak stojí potravinářské barvivo? děkuji :)

LIDKA LIDKA

17. 11. 2011 00:02

Chutná to jako marcipán a je lepší než jsme dělali v cukrárně, kde jsem pracovala,naopak je lepší i co se týče potahování a jiné,mandlová trest tam není a není ani potřeba,pěkně voní a chutná i bez ní,s trestí je to příkrá chuť a nikdy bych neradila někomu ať hledá něco jiného,když jsem to nevyzkoušela, s touto hmotou už pracuji víc jak 10 let a jěště mně nezklamala a každému chutnala.

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 14:40

kupkova kristyna:určitě to nechutná jako pravý marcipán;-)tady není ani mandlová trest;-)zkus ještě najít nějakou jinou potahovací hmotu;-)

kupkova kristyna

16. 11. 2011 14:21

chtěla jsem se zeptat chutná to jako normálni marcipán? dělal školu jako cukrářku a marcipán děléme trošku jinak daváme tam toho více.a teď se mi bude vdavát maminka a chci im udělat dort a marcipanem ale chutná to stejně jako marcipan? děkuji za odpověď. jinak moc krásně to vypadá :)

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová hmota recept kde koupit marcipán marcipánová hmota prodej marcipánové figurky na dort recept na marcipánovou hmotu od markéty postavicky z marcipánu cukroví z marcipánu gelové barvy na marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, voda

TopRecepty.cz

Marcipán (mléčná hmota)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpG8