Suroviny
Porce: cca 90 kuliček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 183 kJ / 6 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,19 g |
| Tuky | 334,01 g |
| Vláknina | 76,78 g |
| Cholesterol | 749 mg |
| Sodík | 3,30 g |
| Sůl | 8,13 g |
| Sacharidy | 841,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kakaem a solí. Ušleháme máslo a cukr, přidáme žloutky, smetanu a extrakt vanilky. Řádně prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a solí. Těsto necháme cca 1 hodinu v chladničce odpočinout.
Krok 2: Z těsta vytvoříme kuličky (velikost o něco větší než lískový ořech cca 2,5 cm), obalíme v cukru krystal a klademe na pečící papíry na plech. Dáváme je dál od sebe, pečením lehce nabydou. Do každé kuličky uděláme koncem vařečky jamku. Pečeme na 180°C 10 minut, déle ne, popraskaly by. Necháme vychladit a pak přesuneme z papíru.
Krok 3: Obalovat můžeme místo v cukru také v prošlehaném bílku a pak obalit v mletých oříšcích. Po upečení důlky naplníme čokoládovým krémem, zdobicím pytlíkem s úzkou násadou nebo ustřiženým růžkem mikrotenového sáčku.
Krok 4: Náplň: zahřejeme šlehačku, med, vanilkový lusk až k varu. Mícháme dokud se směs nespojí. Odstraníme vanilku. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přelijeme horkou směsí. Vše dobře promícháme a přidáme máslo pokojové teploty. Ještě chvíli prošleháme a necháme ochladit na požadovanou hustotu, pak plníme úzkou zdobičkou nebo pomocí ustřiženého růžku mikrotenového sáčku.
Krok 5: Plnit můžeme i pařížským hustým krémem nebo vaším oblíbeným, nebo i Nutelou smíchanou a prošlehanou s kouskem másla a troškou rumu. Z této dávky je cca 90 kuliček.
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MOQ
Moje poznámka
Čokoládová očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MOQ
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 12 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 49 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 54 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 1 hodinou
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 1 hodinou
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 4 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
čokoládová očka,
čokoládové očka,
cukrovi pavi ocka,
recepty zita matějková,
kuličky ze šlehačky,
čokoladové kuličky ze šlehačky,
mandlová očka recept,
kuličky ze šlehačky a čokolády,
cokoladove dulky,
zita matejkova,
cokoladova ocka recept,
ořechová očka,
pečené kuličky obalené v bílku a oříšcích,
recepty na kulicky obalene v cokolade,
čokoládové kuličky obalené v cukru,
kuličky ze smetany a čokolády,
mandlové očka,
cukroví ocka s cokoladou,
cukroví očka,
cokoladove ovalky s parizskym kremem
Suroviny:
mouka hladká,
kakao,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
extrakt vanilkový,
smetana na vaření,
med,
šlehačka,
vanilka,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr krystal,
bílek,
ořechy mleté
Komentáře (3)