Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ořez s patisonem a paprikou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 630 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny162,09 g
Tuky150,38 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dorůžova, pak přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se zatáhlo. Krok 2: Osolíme, opepříme a dusíme chvíli ve vlastní šťávě. Poté dáme mletou papriku, rajčatový protlak, hned zalijeme menším množstvím vývaru (vody) a dusíme. Krok 3: Během dušení přidáme nakrájený patison s paprikou, přidáme ještě vodu, dusíme do měkka, dochutíme a zahustíme instantní tmavou jíškou, chvíli převaříme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 31. 10. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Omáčka má příjemnou chuť, jako přílohu jsem zvolila rýži na přání, ale šly by i těstoviny s knedlíkem, či bramborem-co kdo rád. Chtěla jsem vyzkoušet chuť masa s patisonem a protože v lednici zevlovala jediná paprika, přidala jsem jí a myslím, že jsem udělala dobře, to si každý vyzkouší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ořez s patisonem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA1O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ořez s patisonem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA1O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes:tak když budu mít tak velkou úrodu i za rok patizonu jak letos uvařím;-)vypadá to dost jedle:-)):-)):yes::yes::yes:

Anna Kocikova:Aninko, bylaq bych na tom stejně jako ty s tím patisonem, ale dovezla mi ho Šavlinka, jak tu teď byli a tak jsem chtěla vyzkoušet jak se bude chovat v mase, když se dělá třeba maso s cuketou apod.-vyšlo to;-)

Bibinko,teda já jsem ostuda:-8patizon jsem ještě nikdy neměla.Podle fotek vidím,že jste měli opět další šťavnatou dobrotu:-p:yes::-K

Tématické fráze:
vepřové s patizonem, vepřové maso s patizonem, testoviny s patizonem, veprovy orez, vepřový ořez maso recepty, vepřova pečeně na patizonu, maso s patysonem, vepřové s patizóny, co se dělá z patizónu, ořez hrušky

Suroviny:
ořez vepřový, cibule, paprika, patizon, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, pepř, jíška světlá instantní, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu